tromaktiko: Κύριλλος: Οι αντίπαλοί μας θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κύριλλος: Οι αντίπαλοί μας θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία



«Δεν είναι τυχαίο ότι ο εχθρός επέλεξε τη Βόλγκογκραντ ως τόπο για τις κακόβουλες ενέργειές του», επισήμανε ο Πατριάρχης Κύριλλος...
στην ομιλία του μετά τη δέηση στον καθεδρικό Ναό της Παναγίας Καζάν στην πόλη Βόλγκογκραντ, μεταδίδει η ιστοσελίδα «Pravoslavie.ru».
«Γίνεται ένας αδήλωτος πόλεμος. Οι αντίπαλοί μας θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία, το μεγάλο φρούριο της Ορθοδοξίας. Κι εάν είναι ο πόλεμος, τότε πρέπει να στρατολογηθούμε όλοι και πρώτα από όλα να στρατολογηθούμε πνευματικά».

Η πόλη τις ημέρες αυτές γιορτάζει την 71η επέτειο της νίκης κατά των Φασιστών στη μάχη του Στάλινγκραντ, και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας υπενθύμισε: «Όπως οι νοσοκόμες μας εδώ, στο Στάλινγκραντ, έβγαζαν από τα ορύγματα τους στρατιώτες, έτσι κι εμείς πρέπει να δίνουμε χέρι βοήθειας στις οικογένειες των πεσόντων και τραυματισμένων.

Κανένας δεν μπορεί να αφήσει αβοήθητο έναν άνθρωπο που πονάει, που βρέθηκε στην κατάσταση αυτή, επειδή είναι εκείνος που έπεσε στο πεδίο της μάχης. Να είσαι στρατολογημένος σημαίνει να τηρείς την ενότητα του λαού σου. Όλοι εμείς ευθυνόμαστε για την πατρίδα μας, όπως είχαν την ευθύνη οι στρατιώτες που προστάτευαν το Στάλινγκραντ».

«Πιστεύω ότι ο Θεός θα είναι μαζί μας. Έχουμε πολύ δυνατή πίστη. Έχουμε την πνευματική δύναμη, και δεν μπορεί να είναι αλλιώς, επειδή η ιστορία μας είναι αγιασμένη με τον άθλο των αγίων μαρτύρων των χωμάτων μας οι οποίοι σήμερα προσεύχονται για την Πατρίδα τους στο Θεό», υπογράμμισε ο Πατριάρχης.
briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!