tromaktiko: Ασφαλιστικές μεταβιβάζουν τα χαρτοφυλάκια ζημιών των αυτοκινήτων

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ασφαλιστικές μεταβιβάζουν τα χαρτοφυλάκια ζημιών των αυτοκινήτων



Μετά την Εθνική Ασφαλιστική και η Aigaion Ασφαλιστική επέλεξε την μεταβίβαση χαρτοφυλακίων ζημιών του... κλάδου αυτοκινήτου σε ασφαλιστική εταιρία της Γερμανίας προκειμένου να μειώσει το ρίσκο αλλά και να απελευθερώσει κεφάλαια .
Ειδικότερα, στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα η Εθνική Ασφαλιστική προχώρησε σε συμφωνία με την αντασφαλιστική Arch στην οποία μεταβίβασε ένα τμήμα από τις εκκρεμείς αποζημιώσεις της Αστικής Ευθύνης αυτοκινήτου.
Προχθές δημοσιοποιήθηκε ότι η Aigaion Ασφαλιστική προχώρησε με την ίδια μέθοδο στην μεταβίβαση χαρτοφυλακίου ζημιών στη γερμανική Darag DV.
Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται βάσει του N.Δ. 400/70, και υπάρχει προθεσμία τριών μηνών για την υποβολή τυχόν ενστάσεων στην αρμόδια εποπτική αρχή, την Τράπεζα της Ελλάδος (ΔΕΙΑ).
Η σύμβαση μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου της Αigaion υπεγράφη στις 3 Δεκεμβρίου 2013 και αφορά αποκλειστικά συμβόλαια αστικής ευθύνης από χερσαία οχήματα που φέρουν ημερομηνία έναρξης κάλυψης έως και 31 Δεκεμβρίου 2010. Στο πλαίσιο αυτό το ασφαλιζόμενο χαρτοφυλάκιο αφορά μόνο ασφαλιζόμενες υποχρεώσεις από εκκρεμείς ζημιές.
Tόσο στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής όσο και στην περίπτωση της Aigaion Ασφαλιστική σύμφωνα με τη νομοθεσία τα συμβόλαια δεν μεταβιβάζονται, συνεπώς ο ασφαλισμένος θα έχει πάντα απαίτηση από την ασφαλιστική στην Ελλάδα και όχι από την ασφαλιστική που μεταβίβασε το χαρτοφυλάκιο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!