tromaktiko: Μειώσεις ασφαλίστρων και αυξήσεις προμηθειών από την Generali-Στηρίζει ασφαλιστές και ασφαλισμένους

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Μειώσεις ασφαλίστρων και αυξήσεις προμηθειών από την Generali-Στηρίζει ασφαλιστές και ασφαλισμένους



Μεγάλες πολιτικές ανακοινώθηκαν από μία πραγματικά μεγάλη και κυρίως απόλυτα υγιή οικονομικά εταιρεία. Η Generali μειώνει τα ασφάλιστρα για τον ασφαλισμένο και αυξάνει τις προμήθειες του ασφαλιστή, όπου είναι δυνατόν, προσφέροντας με την πολιτική αυτή προσιτή ποιοτική, φερέγγυα και αξιόπιστη ασφαλιστική κάλυψη στο χειμαζόμενο λόγω οικονομικής κρίσης μέσο έλληνα καταναλωτή, προστατεύοντας παράλληλα το εισόδημα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή που έχει επιλέξει να συνεργάζεται με την Generali.
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε η διοίκηση της Generali την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου το απόγευμα, στη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας για το ανεξάρτητο δίκτυο πωλήσεων. Πάνω από 400 πράκτορες και μεσίτες άκουσαν τον διευθύνοντα σύμβουλος της Generali κ. Πάνο Δημητρίου, να ανακοινώνει αύξηση 4,8% στη συνολική παραγωγή της εταιρείας για το 2013, όταν το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς εμφανίζει πτώση -10%, και κέρδη προ φόρων 7,7 εκατ. ευρώ. Το net combined ratio κυμάνθηκε στο 88,5% απόδοση ιδιαίτερα ικανοποιητική.
Αυτή η κερδοφόρα και υγιή πορεία δίνει τη δυνατότητα στην διοίκηση της επιχείρησης να επιστρέψει στην κοινωνία ένα μέρος των κερδών της, γιατί όπως είπε ο κ. Δημητρίου θέλουμε να είμαστε δίπλα στον ασφαλισμένο δίπλα στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.
Στη βάση αυτής της πολιτικής που χρόνια τώρα υλοποιεί η Generali , η οποία θεωρεί «ραχοκοκαλιά» της ασφαλιστικής αγοράς τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, όπως είπε ο κ. Δημητρίου, ήρθαν και οι επιμέρους ανακοινώσεις από τον Τεχνικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Τάκη Βασιλόπουλο, o οποίος ανακοίνωσε νέα προϊόντα στις εταιρικές ασφαλίσεις όπως την ασφαλιστική κάλυψη των ιχθυοκαλλιεργειών, αλλά και στις ατομικές ασφαλίσεις. Όπως είπε ο κ. Βασιλόπουλος θα κυκλοφορήσουν νέα προϊόντα σον κλάδο αυτοκινήτου, υγείας, συντάξεων και περιουσίας. Τα ασφάλιστρα στον κλάδο αυτοκινήτου θα μειωθούν μέχρι 15% στην αστική ευθύνη και μέχρι 20% στις συμπληρωματικές καλύψεις ανάλογα την περιοχή.
Μετά από τις ανακοινώσεις αυτές ήταν η σειρά του διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας κ. Μιχάλη Σωτηράκουνα πάρει τον λόγο και να ανακοινώσει, αύξηση των προμηθειών στον κλάδο ασφάλισης περιουσίας (όχι και τα ασφάλιστρα) έτσι ώστε να προστατευθεί το εισόδημα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Ταυτόχρονα όμως δημιουργεί και ένα κίνητρο μεγέθυνσης της ασφαλιστικής πίτας στον κλάδο ασφάλισης κατοικίας που βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα στην χώρα μας. Μία κίνηση ιδιαίτερα επίκαιρη μετά και τον σεισμό της Κεφαλονιάς.
Εμείς στην Generali θέλουμε να στηρίζουμε τον διαμεσολαβητή σημείωσε ο κ. Σωτηράκος γιατί είναι ο ασφαλιστής μπορεί να είναι συνεχώς δίπλα στον πελάτη και η εποχή μας το ζητάει αυτό. Είναι η εποχή που μας θέλει όλους κοντά δίπλα, μαζί κατέληξε ο κ. Σωτηράκος.

Η Generali και η Κρι-Κρι

Η εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων, δεν αλλάζει ιδιαίτερα πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου ακόμη και εάν συμπεριλάβουμε την ζημιά στη βιομηχανία «Κρι-Κρι» για την οποία εξέφρασε και ένα μικρό «παράπονο» σε ότι αφορά την διαχείριση της όλης κατάστασης από την διοίκηση της βιομηχανίας. Μας άφησε να μπούμε μέσα να δούμε την ζημιά με τους πραγματογνώμονες τους δικούς μας μετά από 17 ημέρες, είπε χαρακτηριστικά, υπονοώντας βέβαια ότι αυτή η καθυστέρηση, θα επηρεάσει όλους τους χρόνους διαχείρισης της ζημιάς.
Σημειώνεταιι ότι η Generali έχει το 80% της ασφαλιστικής κάλυψης της βιομηχανάις "Κρι-Κρι" που επλήγη παραμονές Χριστουγέννων από μεγάλη φωτιά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!