tromaktiko: Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "1.000 ευρώ σε τριτέκνους, πολυτέκνους"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοιχτές παραμένουν οι συζητήσεις μεταξύ του... οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ για τη διάθεση του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα".

ΕΘΝΟΣ: "Μέλι-γάλα. Οι συμβιβασμοί και τα μέτρα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκτονώθηκε η ένταση στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τις αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, ιδιαίτερα στις ρυθμίσεις που αφορούν το πολύπλοκο θέμα του γάλακτος. Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο για λήψη μέτρων λιτότητας. Την Τρίτη συνεδριάζει στην Αθήνα το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Πούτιν βασιλιάς Ρωσίας και Ευρασίας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σενάρια στη Μόσχα για συνδυασμό της μοναρχίας με την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, σε ένα είδος δυαρχίας («συναλληλίας»)".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι 9 αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο"

Η εφημερίδα γράφει "Τι αποζημίωση δικαιούνται οι υπάλληλοι που απολύονται. Η χρυσή τομή για φρέσκο και παστεριωμένο. Ανοιχτά τις Κυριακές σε τρεις τουριστικές περιοχές. Ακατάσχετο καταθέσεων έως 1.500 ευρώ και μείωση προστίμων. Φραντζόλα με το ζύγι, μίνι βαν και στα ξενοδοχεία. Πλήρης απελευθέρωση και πωλήσεις από σούπερ μάρκετ. Μειώσεις στις επικουρικές από την 1η Ιουλίου. Προς κατάργηση τριετιών, αλλά από το 2017. Ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της Eurobank".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κλέβουν τα ταμεία για να κλείσουν τρύπες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στον πόλεμο του γάλακτος επιχείρησε να πνίξει η κυβέρνηση την ταφόπλακα που βάζει στα ασφαλιστικά ταμεία. Με κρυφή διάταξη στο πολυνομοσχέδιο θυσιάζει 1,7 δισ. ευρώ από εισφορές για να κλείσουν οι τρύπες του κρατικού προϋπολογισμού, ανοίγοντας νέο κύκλο μειώσεων συντάξεων και παροχών".

ΕΣΤΙΑ: "Απέραντο γαλακτοκομείο!"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει το περίφημο «η Ελλάς κατήντησε ένα απέραντο φρενοκομείο». Τώρα, εκτός από «φρενοκομείο» η χώρα έχει μεταβληθή και σε απέραντο «γαλακτοκομείο»!".

Η ΑΥΓΗ: "Πακέτο - φαρμάκι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκτεθειμένους αφήνει η κυβέρνηση τους βουλευτές Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, που από χθες το πρωί αγωνιούν να βρουν «πάτημα» για να ψηφίσουν τη συμφωνία με την τρόικα, καθώς το πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε στα κόμματα και σήμερα καταθέτει στη Βουλή δεν διασώζει ούτε τα προσχήματα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Οδοστρωτήρας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα πάνω-κάτω στην αγορά και κυρίως στο εργασιακό πεδίο φέρνουν τα μέτρα που επέβαλε η τρόικα στην ελληνική κοινωνία, με αντάλλαγμα τη δόση των 11,3 δισ. ευρώ. Στο πολυνομοσχέδιο, που καταθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή, ενσωματώνονται όλες οι αλλαγές που έχουν καταστεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των χρημάτων και εκτείνονται από το λιανικό εμπόριο και τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος μέχρι τα φαρμακεία και τη δυνατότητα πώλησης της Eurobank με απώλεια σε σχέση με το τίμημα αγοράς που πλήρωσε το Δημόσιο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αντίστροφη μέτρηση για τη μάχη στη Βουλή"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ψήφιση, το βράδυ της Κυριακής, του πολυνομοσχεδίου που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, με τις αντιδράσεις των βουλευτών για το γάλα να εμβλύνονται, αλλά τα ανοικτά «μέτωπα» να επιμένουν".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στο ψυγείο 3.000.000 πολίτες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άθλιες συνθήκες διαβίωσης, για περίπου 3 εκατ. πολίτες της χώρας που πέρασαν το 2012 σε σπίτια «ψυγεία» με μη επαρκή θέρμανση (περισσότερα κατά περίπου 1,1 εκατομμύριο σε σχέση με το 2007), ενώ, παράλληλα, περίπου 265.000 πολίτες δεν είχαν επαρκή υδραυλική εγκατάσταση και περίπου 200.000 πολίτες δεν διέθεταν επαρκή ηλεκτρολογική εγκατάσταση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "«Πολυνομοσχέδιο» κλιμάκωσης της επίθεσης ΕΕ - κεφαλαίου"

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: Κλιμακώνεται η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρών επαγγελματιών, προκειμένου να στηριχτούν η ανάκαμψη και η κερδοφορία του κεφαλαίου. Οι διατάξεις που πολυνομοσχεδίου ενσωματώνουν την πολιτική της ΕΕ, που θα συνεχιστεί με ή χωρίς μνημόνια".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το νομοσχέδιο-σκούπα"

Η εφημερίδα σημειώνει "Συμφωνία στο παρά πέντε για το γάλα. Απελευθέρωση φαρμακείων χωρίς όρους. Ποιοί φόροι υπέρ τρίτων καταργούνται. Απολύσεις με αποζημίωση στο Δημόσιο. Συμψηφισμοί και μικρότερα πρόστιμα. Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις".

Kontranews: "Γροθιά του Αλέξη στο κατεστημένο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ηχηρό ράπισμα στα κανάλια της διαπλοκής που έχουν καταντήσει πληρωμένες ντουντούκες της τρόικας συνιστά η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη σε τρεις πραγματικά ανεξάρτητους σταθμούς που δεν συνδέονται με τα μεγάλα συμφέροντα και αρνούνται επίμονα να γίνουν όργανα των ξένων τοκογλύφων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοίγει τώρα ο δρόμος"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοίγει ο δρόμος για την επικύρωση της συμφωνίας με την τρόικα και την εκταμίευση της μεγάλης δόσης. Μετά από πολύωρες συσκέψεις και αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, όλα δείχνουν ότι κάμπτονται οι αντιρρήσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανοίγει ο θεσμικός δρόμος για την ανακεφαλαιοποίηση"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το δρόμο για την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank με όρους αγοράς, αλλά και την ταχύτερη επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο που εντάσσεται στο πολυνομοσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε χθες".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!