tromaktiko: Ποιοί είπαν το «ναι» και ποιοι το «όχι» στη ΔΗΚΟ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ποιοί είπαν το «ναι» και ποιοι το «όχι» στη ΔΗΚΟ



Στην συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου το απόγευμα Τετάρτης, αναμένεται να «κλειδώσει» το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Τα μέλη του ΕΓ αναμένουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, θα τους ενημερώσει για τις διεργασίες καταρτισμού του ψηφοδελτίου.

Θεωρείται βέβαιο ότι μετά την ενημέρωση του κομματικού οργάνου και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των έξι υποψηφίων με τους οποίους το ΔΗΚΟ θα ριχθεί στην μάχη των ευρωεκλογών.

Ωστόσο όπως πληροφορείται η «Κ» οι επαφές του Νικόλα Παπαδόπουλου συνεχιζόντουσαν μέχρι και το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ηχηρά ονόματα από τον χώρο του ΔΗΚΟ, φαίνεται να αρνήθηκαν πρόσκληση του κ. Παπαδόπουλου να συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο.

Οι πιθανοί υποψήφιοι
Παρά το γεγονός ότι καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστούν οι διαρροές αναφορικά με τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να είναι στο ψηφοδέλτιο, φαίνεται ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει καταλήξει στους τέσσερις από τους έξι υποψηφίους.

Επανεκλογή στην ευρωβουλή είναι σίγουρο ότι θα διεκδικήσει η ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Ενδιαφέρον με ισχυρό ενδεχόμενο να είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για την κ. Παπαδοπούλου, έχει επιδείξει ο ακαδημαϊκός Κώστας Μαυρίδης ο οποίος στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την θέση του αναπληρωτή προέδρου άφησε στην τρίτη θέση την κ. Παπαδοπούλου.

Θέση στο ψηφοδέλτιο φαίνεται να εξασφαλίζουν οι Λάκης Μεσημέρης της επιτροπής περιβάλλοντος του ΔΗΚΟ καθώς και ο πρόεδρος της νεολαίας Γιάννης Παναγιώτου.

Για τις υπόλοιπες δυο θέσεις ακούστηκε και το όνομα της αδελφής του Νικόλα Παπαδόπουλου, Αναστασίας, ωστόσο Δηκοϊκές πηγές θεωρούν απομακρυσμένο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κρούση από τον Νικόλα Παπαδόπουλο έγινε και προς τον δημοσιογράφο Παύλο Μυλωνά, ο οποίος δέχτηκε πρόταση και από άλλο χώρο, ωστόσο σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ αρνήθηκε την πρόταση.

Στις επαφές που διεξάγονται για τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου του ΔΗΚΟ, ανεπιτυχείς ήταν οι κρούσεις που φαίνεται να έγιναν προς τους Μάρκο Κυπριανού και Χρίστο Πατσαλίδη αναπληρωτή πρόεδρο και αντιπρόεδρο του κόμματος. Οι πληροφορίες φέρουν τους δυο να επικαλέστηκαν αδυναμία να ανταποκριθούν στα κομματικά τους καθήκοντα.

Πρόσκληση φέρεται να δέχθηκε και η βουλευτής Λεμεσού Αθηνά Κυριακίδου η οποία ωστόσο αρνήθηκε. Πληροφορίες της «Κ» φέρουν την Αναστασία Τσόκκου στέλεχος του ΔΗΚΟ στην ελεύθερη Αμμόχωστο μέχρι την Δευτέρα το βράδυ να τοποθετείται αρνητικά στην πρόταση που δέχθηκε.

Πριν τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης πρόταση να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής είχε δεχθεί και ο Γιώργος Λακκοτρύπης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!