tromaktiko: Τούρκος υπουργός για θέματα ΕΕ: Η ελληνική προεδρία άνοιξε νέο κεφάλαιο

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Τούρκος υπουργός για θέματα ΕΕ: Η ελληνική προεδρία άνοιξε νέο κεφάλαιο



« Η ελληνική υποστήριξη στην ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας διατηρήθηκε ακόμη και σε δύσκολες περιόδους. Παρόλο που δεν επιτεύχθηκαν ουσιαστικά αποτελέσματα, η υποστήριξη αυτή όμως είχε μεγάλη ψυχολογική σημασία».

Αυτό δήλωσε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος σε θέματα Ευρωπαϊκή Ένωσης Mevlüt Çavuşoğlu, μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στην Αθήνα, γράφει η «Hürriyet Daily News».

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος, διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την υποστήριξη της χώρας του στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Όπως διευκρίνισε, οι ευρωεκλογές θα καθυστερήσουν τις διαδικασίες στην τουρκική ενταξιακή πορεία, και έτσι θα αναμένεται η προσπάθεια να συνεχιστεί με την Ιταλική προεδρία, που θα αρχίσει την 1η Ιουλίου.

Υπάρχουν 35 πολιτικά ζητήματα ή κεφάλαια στα οποία οι υποψήφιες χώρες θα πρέπει να πληρούν προκειμένου να ενταχθούν στην «ομάδα των 28». Ως τώρα, Τουρκία και ΕΕ έχουν ανοίξει μόλις τα 14.
Οκτώ κεφάλαια παραμένουν σε αναστολή λόγω του βέτο της κυπριακής κυβέρνησης, η οποία δεν αναγνωρίζεται επισήμως από την Τουρκία.

Αναφερόμενος σ΄ αυτό ακριβώς το εμπόδιο, ο Τσαβούσογλου είπε: «Υπάρχει κοινή κατανόηση μεταξύ όλων, οι οποίοι προσπαθούν να μεταπείσουν στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση στη Νότια Κύπρο».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!