tromaktiko: Ο Λαβρόφ κάλεσε να γίνει έλεγχος των πληροφοριών για τα αμερικάνικα όπλα

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ο Λαβρόφ κάλεσε να γίνει έλεγχος των πληροφοριών για τα αμερικάνικα όπλα



Οι πληροφορίες για τα αμερικανικά όπλα στην Ουκρανία πρέπει να περάσουν από έλεγχο, θεωρεί ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ...

Έτσι ο Ρώσος διπλωμάτης έχει αντιδράσει στα βίντεο για την ανακάλυψη στην Ουκρανία των αποθηκών με στολές και όπλα αμερικανικής παραγωγής. Επιμένει στην ανάκριση των γεγονότων αυτών, μεταδίδει το κανάλι "Ρωσία 24" με αναφορά στη συνέντευξη του Σ Λαβρόφ στο τηλεοπτικό κανάλι Russia Today.

Ο Υπουργός επίσης υπενθύμισε ότι στην Ουκρανία βρέθηκαν μερικές εκατοντάδες υπάλληλοι της ιδιωτικής στρατιωτικής οργάνωσης Greystone που έφτασαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ. Προέκυψαν μερικά μηνύματα ότι σε μερικές συγκρούσεις συμμετείχαν οι ξένοι. Θα θέλαμε να γίνει ανάκριση όλων των επεισοδίων ", υπογράμμισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Δήλωσε ότι η Μόσχα έθεσε τα ερωτήματα αυτά στις αρχές της Αμερικής. "Λένε ότι δεν γνωρίζουν κάτι τέτοιο και ότι μίλησαν με την ίδια την εταιρία Greystone και εκεί διέψευσαν τις πληροφορίες αυτές. Εμείς όμως θα θέλαμε να είμαστε σίγουροι ποιος και τι κάνει. Επειδή, μιλώντας τη γλώσσα της διπλωματίας, πάρα πολλά πράγματα έχουν διαστρεβλωθεί ", θεωρεί ο Σ. Λαβρόφ.

"Όπως ήδη έχω πει, δεν τίθεται το θέμα για την Ουκρανία μόνο. Η Ουκρανία είναι μόνο ένα επεισόδιο όπου εμφανίζεται η έλλειψη θελήσεως εκ μέρους των ΗΠΑ να υποχωρήσουν στην γεωπολιτική μάχη», διαπίστωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. « Οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να παραδεχτούν ότι δεν μπορούν μόνοι τους να κυβερνούν σε όλες τις γωνίες του πλανήτη από τη Ουάσινγκτον, δεν μπορούν αν επιβάλλουν σε όλους τις έτοιμες συνταγές τους. Και δεν μπορούν να καταλάβουν, μάλλον, όπως μου φαίνεται, ήδη άρχισαν να καταλαβαίνουν, αλλά συνεχίζουν ενστικτωδώς να ακολουθούν τη στάση ότι δεν πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις απόψεις και συμφέροντα άλλων ".

Ο επικεφαλής του ρωσικού ΥΠΕΞ επίσης κατηγόρησε τις ΗΠΑ στη διάδοση των πλαστών φωτογραφιών οι οποίες δήθεν επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της Ρωσίας στα γεγονότα στην Ουκρανία.

"Τα μοναδικά συγκεκριμένα γεγονότα για τα οποία μιλάνε οι Αμερικάνοι ταυτόχρονα με πλαστές εικόνες από το Η/Υ τι οποίες διαδίδουν παντού, το μοναδικό συγκεκριμένο σχόλιο το οποίο έκαναν, είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τα ρωσικά όπλα ", επισήμανε και πρόσθεσε ότι "όλοι χρησιμοποιούν τα ρωσικά ελαφρά όπλα ".

"Γνωρίζετε ότι εφόσον απαιτήθηκε να απελευθερωθούν τα κτίρια στο Κίεβο που βρίσκονται σε κατάληψη παράνομα η Βικτώρια Νούλαντ είπε ότι "τα κτίρια αυτά είναι υπό καθεστώς νόμιμης κατάληψης, επειδή η κυβέρνηση στο Κίεβο εξέδωσε άδειες σε εκείνους που τα έχει τα κτίρια αυτά και τώρα είναι οι νόμιμοι κάτοχοί τους ", επέστησε την προσοχή ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσίας. «Είναι απίστευτο! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα επιχειρήματα στα σοβαρά ".

briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!