Όπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης, ο κ. Στουρνάρας είχε μεριμνήσει ώστε να μάθουν όλοι τι εστί τσίπουρο. Εν ολίγοις, σε κάθε τραπέζι, μπροστά από κάθε υπουργό υπήρχε και ένα μπουκάλι τσίπουρο (και χωρίς και με γλυκάνισο) και μία παγοθήκη.
Το μπουκάλι συνοδευόταν και από ένα φυλλάδιο, γραμμένο στη γλώσσα του κάθε υπουργού Οικονομικών, στο οποίο γράφονταν χρήσιμες πληροφορίες για το εν λόγω ποτό καθώς και γιατί πρέπει ως ελληνικό προϊόν να φορολογείται όπως το... ούζο και όχι όπως το ουίσκι.
Οσον αφορά το μενού της βραδιάς, αυτό είχε για πρώτο πιάτο φάβα Σαντορίνης, μελιτζανοσαλάτα, τυροπιτάκια, ντολμαδάκια και κρητική σαλάτα με ντοματίνια. Το κυρίως πιάτο ήταν σφυρίδα με σοσ λεμονιού και το επιδόρπιο ήταν γλυκό μαστίχα. Εκτός από το τσίπουρο, υπήρχε και άφθονο κρασί το οποίο ήταν Σεμέλη, μοσχοφίλερο και αγιωργίτικο.