Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Hypertension. Στο πλαίσιο της έρευνας εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μία από αυτές δόθηκε να πίνουν για 12 εβδομάδες εκχύλισμα από καρπούζι πλούσιο στα αμινοξέα L-κιτρουλίνη και L-αργινίνη. Στην άλλη ομάδα δόθηκε ένα εικονικό εκχύλισμα.
Οι συμμετέχοντες έπρεπε να απέχουν από τη λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου για την αρτηριακή πίεση ή την πραγματοποίηση οποιασδήποτε σημαντικής αλλαγής στον τρόπο ζωής τους, όπως δίαιτα και άσκηση κατά τη διάρκεια της μελέτης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση εκχυλίσματος από καρπούζι είχε θετική επίδραση στην πίεση του αίματος και άλλες αγγειακές παραμέτρους των ατόμων που το έπιναν.
neadiatrofis.gr