tromaktiko: Τricks για κορίτσια με ίσια, λεπτά μαλλιά

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Τricks για κορίτσια με ίσια, λεπτά μαλλιά



Όπως κάθε κορίτσι με ίσια, λεπτά μαλλιά γνωρίζει όλα όσα πιάνουν στα σγουρά και κυματιστά μαλλιά δεν λειτουργούν με τίποτα στα ίσια μαλλιά.
Δες ποια είναι τα 7 tricks που πρέπει να γνωρίζεις αν έχεις ίσια μαλλιά..

1. Λούζε τα μαλλιά σου συχνά
Τα πιο σγουρά και ογκώδη μαλλιά τείνουν να γίνονται πιο ξηρά και έτσι δε χρειάζονται τόσο συχνό πλύσιμο. Τα λεπτά μακριά μαλλιά, όμως, γίνονται σχεδόν αμέσως λιπαρά πράγμα που σημαίνει πως χρειάζονται πιο συχνό λούσιμο.

2. Μην χρησιμοποιείς conditioner στις ρίζες
Το conditioner χρησιμοποιείται για να βελτιώνει την υφή των μαλλιών σου. Κάποια από τα συστατικά των conditioner, όμως, μπορεί να βαραίνουν τα μαλλιά σου. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται τα ίσια, μακριά μαλλιά σου και κυρίως οι ρίζες τους. Έτσι, καλό είναι να χρησιμποιείς το conditioner στις άκρες και κατά μήκος των μαλλιών σου και καθόλου στις ρίζες.

3. Μην κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά
Όταν κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά αυτά καταλήγουν να είναι πολύ περίεργα όταν ξυπνάς. Ο μόνος τρόπος για να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά είναι να τα κάνεις μία πλεξούδα και να κοιμηθείς με αυτή. Έτσι θα καταλήξεις με κυματιστά μαλλιά όταν την επόμενη μέρα που θα ξυπνήσεις λύσεις την πλεξούδα.

4. Να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν τελείως πριν βγείς από το σπίτι
Για να είναι πιο όμορφα τα ίσια μαλλιά σου καλό είναι να τα αφήνεις να στεγνώνουν τελείως όσο είσαι στο σπίτι και έπειτα να τα χτενίζεις.

5. Να στεγνώνεις τα μαλλιά σου γυρίζοντας το κεφάλι σου προς τα κάτω
Το να γυρίζεις το κεφάλι σου ανάποδα είναι ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσεις καλύτερα τις ρίζες και να τους δώσεις όγκο.

6. Μην χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα
Τα πολλά προϊόντα styling κάνουν τα μαλλιά σου να λαδώνουν πολύ πιο εύκολα.

7. Να χρησιμοποιείς λακ αν προκειται να φτιάξεις μπούκλες ή κάποιον κότσο
Η αλήθεια είναι πως αν θέλεις να κάνεις τα μαλλιά σου μπούκλες θα χρειαστεί να βάλεις πολύ λακ σε αυτά για να σταθούν. Διαφορετικά θα χαλάσουν οι μπούκλες σχεδόν με το που θα τις φτιάξεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!