tromaktiko: Εντοπίστηκε στον Πειραιά πλοίο που είχε 9.000.000 λαθραία τσιγάρα

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Εντοπίστηκε στον Πειραιά πλοίο που είχε 9.000.000 λαθραία τσιγάρα



Οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά εντόπισαν... στο λιμάνι του Πειραιά πλοίο που περιείχε 900 κούτες με 9.000.000 λαθραία τσιγάρα μάρκας R.G.D καθώς και 40 χαρτοκιβώτια σετ τραπεζαρίας.

Τα παράνομα προϊόντα καπνού είχαν δηλωθεί ως τραπέζια και καρέκλες, τα οποία και αποτελούσαν μέρος του φορτίου του πλοίου, που προερχόταν από την Ινδονησία.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε 1.598.121,49 ευρώ και η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία στα έγγραφα ήταν πλαστά.

Επίσης, σε δεύτερη επιχείρηση που διεξήχθη από την Υπηρεσία στην περιοχή του Ασπρόπυργου, εντοπίστηκε φορτίο τεσσάρων παλλετών αποτελούμενο από μαρμάρινες πλάκες δαπέδου, έτοιμο να αποσταλεί στην Αγγλία οδικώς, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών. Το φορτίο των μαρμάρινων πλακών ήταν έτσι τοποθετημένο που δημιουργούσε τέσσερις ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οι μαρμάρινες πλάκες ήταν κολλημένες στο εξωτερικό μέρος) που στο εσωτερικό τους υπήρχαν περίπου 729.400 τεμ. τσιγάρα μάρκας GOLD MOUNT. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται περίπου στο ποσό των 170.000 ευρώ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!