tromaktiko: Ξεκινούν μετά από νέα καθυστέρηση τα έργα στον κόμβο Αμαρίου

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ξεκινούν μετά από νέα καθυστέρηση τα έργα στον κόμβο Αμαρίου



Έτοιμα είναι τα συνεργεία του νέου αναδόχου για να ξεκινήσουν οριστικά τις εργασίες συνέχισης του κόμβου Αμαρίου μετά την... καταγραφή των προβλημάτων και των εκκρεμοτήτων στο εργοτάξιο.Από τις προηγούμενες ημέρες, τα στελέχη της εταιρείας που ανέλαβε το έργο μετά τη διαδικασία αντικατάστασης, μαζί με στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης έκαναν ελέγχους στο εργοτάξιο, κατέληξαν στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και αυτές θα ξεκινήσουν άμεσα.

Όπως σημείωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης του ΟΑΚ στο Ρέθυμνο, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, ο εργολάβος θα είναι σε θέση πλέον να πιάσει οριστικά δουλειά από σήμερα με στόχο το συντομότερο δυνατό να διορθώσει προβλήματα που υπάρχουν στο υφιστάμενο εργοτάξιο και στη συνέχεια να ολοκληρώσει τον κεντρικό κλάδο, δηλαδή το έργο επί της εθνικής οδού για να παραδοθεί στην κυκλοφορία και να εκλείψουν τα προβλήματα. Στόχος είναι η παράδοση του βασικού τμήματος του έργου να έχει γίνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Απαντώντας σε όσους διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση του έργου, παρά την απόφαση της αντικατάστασης του εργολάβου εδώ και ενάμιση μήνα, το μέλος της διοίκησης του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Νίκος Μαλλιαρός παραδέχθηκε ότι όντως υπήρξε καθυστέρηση, η οποία ωστόσο οφείλεται, όπως είπε, στη γραφειοκρατική διαδικασία που «ακολουθεί» την αντικατάσταση του εργολάβου και η οποία προβλέπεται από το νόμο.

Επιπλέον, ο κ. Μαλλιαρός τόνισε πως ο ΟΑΚ κάνει ό,τι είναι δυνατόν να συνεχίσει ένα έργο, την αρμοδιότητα του οποίου ανέλαβε πρόσφατα και δεν το έχει ο ίδιος σχεδιάσει.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!