tromaktiko: Τα πράγματα είναι απλά!

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Τα πράγματα είναι απλά!



Πόσες φορές έχουμε ψάξει στη ζωή μας να βρούμε λύση σε ένα πρόβλημα και δεν τι βρίσκαμε; Φαντάζομαι αρκετές. Τις περισσότερες όμως η λύση είναι απλή και... προφανής! Γιατί να κάνουμε τα πράγματα δύσκολα και να μην γίνεται το αυτονόητο!

Γράφω αυτό το κείμενο με αφορμή τις εκλογές που έγιναν εχθές! Σε αρκετά εκλογικά τμήματα οι δικαστικού αντιπρόσωποι αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τις εφορευτικές επιτροπές, διότι πολύ απλά αυτοί που κλήθηκαν δεν προσήλθαν! Εδώ που τα λέμε δεν είναι και απλό πράγμα να καλείς τον άλλον-ην, χωρίς απολαβές, να ασχοληθεί κάνα 15 ώρες με τις εκλογές! Τόση ταλαιπωρία ….

Φανταστείτε τι προετοιμασία χρειάζεται! Να βγάλουν τις καταστάσεις με τα ονόματα, να τα επιδώσει η Αστυνομία και να προσέλθουν οι πολίτες 6 η ώρα πρωί Κυριακής στα σχολεία για εφορευτική! Απίστευτη ταλαιπωρία … Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα .. ο πονηρός! Τα σχολεία κλείνουν για τις εκλογές την Πέμπτη και ξανανοίγουν την επόμενη Τρίτη! Τι κάνουν οι δάσκαλοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα! Η απάντηση είναι απλή … ξεκουράζονται! Ας ξεκουραστούν λοιπόν 1 ημέρα λιγότερο!

Η λύση είναι προφανής! Καλείς τους δασκάλους Κυριακή πρωί να κάνουν χρέη εφορευτικής επιτροπής! Τόσοι που είναι σε κάθε σχολείο ένα 4ωρο να ασχοληθεί ο καθένας …. γίνεται η δουλειά! Απλά πράγματα! Και πριν προλάβετε να πέσετε οι εκπαιδευτικοί να με «φάτε», που καρφί δεν μου καίγεται για το τι θα πείτε, να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα!

Δεν είναι δυνατόν, όταν υπάρχουν Δημοτικές – Περιφερικές Εκλογές και το επόμενο Σαββατοκύριακο ακολουθούν και επαναληπτικές, να δουλεύουν οι δάσκαλοι 3 ημέρες σε 11 ημερολογιακές! Δηλαδή αν κάποιος ζητήσει και λάβει 3 ημέρες άδεια, θα απουσιάσει συνολικά 11! Όχι ρε παιδιά να σοβαρευτούμε λίγο! Ο άλλος δουλεύει 6 ημέρες την εβδομάδα και την Κυριακή το πρωί τον θέλεις 6 η ώρα! Τραγικό!

Εκεί που θα απασχοληθεί κάποιος 7 στις 7 ημέρες την εβδομάδα και σύνολο 11 στις 11 με τις επαναληπτικές εκλογές, ας δουλέψει μόνο 9 στις 11, να δουλέψει και ο δάσκαλος 5 στις 11! Δεν θα πάθει τίποτα! Στατιστικά να το δεις, πάλι αδικία υπάρχει …

ο πιπερατος
katapeltiss.blogspot.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!