tromaktiko: Δείτε σε ποιες περιοχές βγήκαν οι δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Δείτε σε ποιες περιοχές βγήκαν οι δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή



Σε 108 ανέρχονται οι δήμοι στους οποίους εκλέγονται δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή, ενώ στους υπόλοιπος η μάχη θα κριθεί στο δεύτερο γύρο. Συγκεκριμένα...
στο 1/3 του συνολικού αριθμού των δήμων φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Μεταξύ των μεγαλύτερων είναι: οι δήμοι Περιστερίου (Παχατουρίδης), Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Ιωακειμίδης), Αλεξανδρούπολης (Ευάγγελος Λαμπάκης), Αμαρουσίου (Γιώργος Πατούλης), Πυλαίας - Χορτιάτη (Ιγνάτιος Καϊτεζίδης), Καλαμάτας (Παναγιώτης Νίκας), Κομοτηνής (Γιώργος Πετρίδης), Παλαιού Φαλήρου (Διονύσης Χατζηδάκης), Χερσονήσου (Γιάννης Μαστοράκης), Θέρμης (Θεόδωρος Παπαδόπουλος), Αμπελοκήπων - Μενεμένης (Λάζαρος Κυρίζογλου), 'Αργους Μυκηνών (Δημήτρης Καμπόσος), Ναυπλιέων (Δημήτρης Κωστούρος), Μαραθώνος (Ηλίας Ψινάκης), Δάφνης - Υμηττού (Μιχάλης Σταυριανουδάκης), Κρωπίας (Δημήτρης Κιούσης), Ασπροπύργου (Νίκος Μελετίου) κ.α.

Στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες η «μάχη» για την ανάδειξη των νικητών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα συνεχιστεί την επόμενη Κυριακή. Υπάρχουν όμως και κάποιοι δήμοι όπου η κάλπη «μίλησε» με βεβαιότητα σήμερα, καθώς υπήρχαν ένας ή δύο υποψήφιοι.

Συγκεκριμένα οι Δήμοι που εκλέγουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή είναι οι εξής:

Στο Δήμο Μαραθώνα εκλέγεται ο Ηλίας Ψινάκης, στο Δήμο Αγ. Ιωάννη - Ρέντη ο Γιώργος Ιωακειμίδης, ενώ στο Δήμο Αμαρουσίου με καταμετρημένο το 23,64% των ψήφων ο Γιώργος Πατούλης.

Στο Καρπενήσι, εξελέγη δήμαρχος ο Νίκος Σουλιώτης, με 66,36%, ενώ ο αντίπαλός του Γιάννης Σταμάτης συγκέντρωσε μόλις 29,96% και παραδέχτηκε την ήττα του. Ο Νίκος Σουλιώτης διαδέχεται τον Κώστα Μπακογιάννη στη δημαρχία.

Στον δεύτερο δήμο της Ευρυτανίας, τον δήμο Αγράφων, οι εκλογές είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού «κατέβηκε» μόνο ένας συνδυασμός. Ο δεύτερος συνδυασμός δεν ανακηρύχθηκε από το δικαστήριο με συνέπεια να υπάρχει μειωμένη προσέλευση στις κάλπες. Δήμαρχος εξελέγη ο Θόδωρος Μπαμπαλής.

Στο Δήμο Στυλίδας ο νυν Δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Γκλέτσος συγκεντρώνει ποσοστό 65,7%.

Έληξε η εκλογική αναμέτρηση στους δήμους Βορείων Τζουμέρκων και Πωγωνίου στον νομό Ιωαννίνων και Γεωργίου Καραϊσκάκη στον νομό Άρτας. Επανεκλέγονται οι δήμαρχοι Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές και Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

Ο κ. Σεντελές είχε συγκροτήσει ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και είχε αντίπαλο του, την παράταξη της Αναστασίας Κίτσιου, που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ. Τον δήμο Πωγωνίου διεκδίκησαν ακόμη δύο συνδυασμοί, ο πρώτος ανεξάρτητος και ο δεύτερος του ΚΚΕ.

Στον δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη εξελέγη ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περικλής Μίδγος και έχασε ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας. Ο εκλογικός χάρτης στην περιφέρεια Ηπείρου είχε 78 υποψηφίους να διεκδικούν τους 18 δήμους.

Επανεκλέχθηκε δήμαρχος Καλαμάτας ο Παναγιώτης Νίκας, με ποσοστό που ξεπερνά το 54%, ενώ στο δήμο Ανατολικής Μάνης, ο Πέτρος Ανδρεάκος άγγιξε ποσοστό που φτάνει το 95%.

Στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας εκλέγεται δήμαρχος για πρώτη φορά ο Παναγιώτης Μαντάς με ποσοστό 53%.

Δημάρχους από την πρώτη Κυριακή εκλέγουν επίσης οι δήμοι Αλεξανδρούπολης (Ευάγγελος Λαμπάκης), Πυλαίας - Χορτιάτη (Ιγνάτιος Καϊτεζίδης), Κομοτηνής (Γιώργος Πετρίδης), Χερσονήσου (Γιάννης Μαστοράκης), Θέρμης (Θεόδωρος Παπαδόπουλος), Αμπελοκήπων - Μενεμένης (Λάζαρος Κυρίζογλου), Άργους - Μυκηνών (Δημήτρης Καμπόσος), Ναυπλιέων (Δημήτρης Κωστούρος),Δάφνης - Υμηττού (Μιχάλης Σταυριανουδάκης), Κρωπίας (Δημήτρης Κιούσης), Ασπροπύργου (Νίκος Μελετίου), τον δήμο Σουλίου (Σταυρούλα Μπραΐμη), Φιλιάτες Θεσπρωτίας (Σπύρος Παππάς), Πάργα (Αντώνης Νάστας), Λήμνος (Δημήτριος Μαρινάκης) και άλλοι.

Σε τέσσερις δήμους -Τήλου, Σφακίων, Λειψών και Αγράφων- οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν εκλεγεί ήδη, πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Πρόκειται για τη Μαρία Κάμμα- Αλειφέρη που ήταν η μοναδική υποψήφια για τον δήμο Τήλου, τον Παύλο Πολάκη που είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τον δήμο Σφακίων, τον Φώτη Μάγγο μοναδικό υποψήφιο για τον δήμο Λειψών και τον Θεόδωρο Μπαμπαλή μοναδικό υποψήφιο για τον δήμο Αγράφων.

Πληροφορίες: iefimerida.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!