tromaktiko: Με «Καταιγίδα» στη θάλασσα και «Αετό» στον Ουρανό του Αιγαίου …Η απάντηση στον Τούρκο! [photos]

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Με «Καταιγίδα» στη θάλασσα και «Αετό» στον Ουρανό του Αιγαίου …Η απάντηση στον Τούρκο! [photos]



Μεγάλη διακλαδική Άσκηση (απλώνεται) την επόμενη εβδομάδα στο Αιγαίο με έξοδο όλων των Μονάδων του Πολεμικού μας Ναυτικού που ξεδιπλωθεί από την ...
Τρίτη 2 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 του μηνός !ohBFY9H Από την επόμενη εβδομάδα η απάντηση στον Τούρκο (EFES 14) στο Αιγαίο

Οι Πολεμικές Μονάδες θα βγούνε όλες οπλισμένες και μαζί τους θα βγούνε και πλοία Υποστήριξης και πετρελαιοφόρα …Ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα Υποβρύχια που είναι άγνωστο πότε θα αποπλεύσουν για πού και πότε !

Η  "ΚΑΤΑΙΓΙΣ 14" θα ολοκληρωθεί με βολές που θα εκτελεστούν στο( Πεδίο Βολής Καράβια) χωρίς να αποκλείεται να εκτελεστούν και …αλλού!!

Στην αντίπερα όχθη η Πολεμική αεροπορία θα εκτελέσει την άσκηση »ΑΕΤΟΣ 14 «“ ενώ Επιθετικά ελικόπτερα και Μονάδες Καταδρομών και Ειδικών Δυνάμεων θα εκτελέσου ειδικές Αποστολές!

Το στοίχημα θα είναι ένα όχι να προσπαθήσουμε να παραβγούμε μεταξύ μας ,αλλά να λειτουργήσει η διακλαδικότητα και ο συντονισμός των Δυνάμεων κάτω από ενιαία διοίκηση με συντονισμένες αποφάσεις και για τους τρεις κλάδους …Τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για την απόλυτη επιτυχία της Ασκήσεως και να υπεθνιμήσουμε οτι το μήνυμα δεν είναι για εμάς ούτε για τους Πολιτικούς μας Προϊσταμένους!

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 02 έως 06 Ιουνίου 2014 θα διεξαχθεί η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 14» στην περιοχή του Αιγαίου, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του ΠΝ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα..

Οι αντικειμενικοί σκοποί της άσκησης είναι η διατήρηση, προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, η διατήρηση ενιαίου πνεύματος, καθώς και η μεγιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την άσκηση, θα δοθεί η ευκαιρία για δοκιμή ειδικών σχεδίων και για εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών. Επίσης, η άσκηση θα συνδυαστεί με την άσκηση ‘’ΑΕΤΟΣ 14’’ της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και έτερων μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ σε ορισμένα αντικείμενα θα συμμετάσχουν και μονάδες του Λιμενικού Σώματος.
veteranos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!