tromaktiko: Τσίπρας: Κάνουμε ό,τι πρέπει για μια έντιμη συμφωνία

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Τσίπρας: Κάνουμε ό,τι πρέπει για μια έντιμη συμφωνία



Θα κάνουμε το παν για να υπάρξει μία συμφωνία, ώστε η κυβέρνηση να...
αλλάξει τα κακώς κείμενα στον τόπο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι είναι «πολιτικό θέμα βούλησης», και όχι τεχνικό, η απόφαση για την συμφωνία και σημείωσε με νόημα ότι «η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και δίνει διεξόδους σε λαούς και κυβερνήσεις».

«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι πρέπει να κάνει προκειμένου να πετύχει μία έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Κάποιοι είναι έτοιμοι να μας κατηγορήσουν ότι, προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, έχουμε πάει και πίσω από τις κόκκινες γραμμές της λαϊκής εντολής μας. Θα κάνουμε το παν, προκειμένου να έχουμε μια συμφωνία που θα δώσει τη δυνατότητα σε αυτή την κυβέρνηση να αλλάξει τα κακώς κείμενα σε αυτόν τον τόπο».», τόνισε.

«Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε αίσιο τέλος και παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, με τη στήριξη του λαού, θα καταφέρουμε να τα φέρουμε εις πέρας και να βγούμε από την κρίση ολοκληρωτικά. Είμαστε έντιμοι, ανοιχτοί και καθαροί. Έτσι θα συνεχίσουμε γιατί η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και δίνει διεξόδους σε λαούς και κυβερνήσεις», ήταν η κατάληξη της παρέμβασής του.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως «δεν υπάρχει κανένα τεχνικό θέμα για τη συμφωνία. Υπάρχει ζήτημα πολιτικής βούλησης. Όπως η πολιτική βούληση ήταν αυτή που έβαλε την χώρα στην ΕΟΚ το 1980 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και αντίθετη την γνώμη της Κομισιόν, και έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ το 2000 με τον Κώστα Σημίτη όταν η χώρα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, έτσι η πολιτική βούληση είναι και τώρα που θα κρίνει αν η Ευρώπη θα ανεχθεί, όχι μία αριστερή κυβέρνηση, αλλά την δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να επιδείξουν πολιτική βούληση στην Ευρώπη. Αλλιώς ο αδικημένος, ο πληγωμένος δεν θα είναι η ελληνική κυβέρνηση, ο πληγωμένος θα είναι η ίδια η Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη δημοκρατία. Το έγκλημα κατά της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε δεν θα έχει σιγαστήρα. Κανείς δεν θα βάλει σιγαστήρα στο έγκλημα της δολοφονίας», είπε χαρακτηριστικά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!