tromaktiko: Αισιοδοξία στη Sony για την κερδοφορία της

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Αισιοδοξία στη Sony για την κερδοφορία της



Ο Kazuo Hirai ανακοίνωσε, για δεύτερη φορά από το Φεβρουάριο, πως η... Sony αναμένει υψηλότερα κέρδη από αυτά που είχε αρχικά υπολογίσει, χάρη τόσο στο PlayStation όσο και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της εταιρείας.

Για τη χρήση που έκλεισε στο τέλος Μαρτίου τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 68 δισ. yen, ποσό που όχι μόνο ξεπερνά την πρόβλεψη της αγοράς για 47,2 δισ. yen αλλά είναι και τριπλάσιο της πρόβλεψης της εταιρείας από το Φεβρουάριο.

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, η μετοχή της Sony επανήλθε, όχι μόνο λόγω της κερδοφορίας αλλά και λόγω της σφιχτής νοοτροπία του Kenichiro Yoshida (CFO).

Χαρακτηριστικά η μετοχή παρουσίασε άνοδο τρεις φορές υψηλότερη, δηλαδή κατά 46%, από το μέσο όρο του σημαντικότερου δείκτη Topix του ιαπωνικού χρηματιστηρίου.

Η εταιρεία θεωρείται ότι τα κέρδη της κατά την οικονομική χρήση του 2018 θα αποτελέσουν ρεκόρ των τελευταίων δύο δεκαετιών. Ο τζίρος ανέβηκε κατά 5,7% στα 8,2 τρισ. yen, ξεπερνώντας και πάλι την πρόβλεψη της εταιρείας από το Φεβρουάριο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!