tromaktiko: Νέα μείωση στις τιμές των φαρμάκων κατά 8,5% από σήμερα

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Νέα μείωση στις τιμές των φαρμάκων κατά 8,5% από σήμερα



Νέα οριζόντια μείωση στις τιμές των φαρμάκων κατά 8,5% τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα κατόπιν του σχετικού Διατάγματος του Υπουργού Υγείας το οποίο τίθεται σε ισχύ...


Η συνολική μέση μείωση των τιμών των φαρμάκων που έγινε τους τελευταίους έξι μήνες ανέρχεται συνολικά στο 23% περίπου και στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι όπως ο Κύπριος ασθενής έχει πρόσβαση σε ποιοτικά και ασφαλή φάρμακα, στις πιο προσιτές τιμές.

Συγκεκριμένα,  τίθεται σε ισχύ το Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας που αφορά στην οριζόντια μείωση των τιμών των φαρμάκων κατά 8,5%.

Η συνολική μέση μείωση των χονδρικών τιμών των φαρμάκων που επηρεάζονται τόσο από την επικαιροποίηση του τιμοκαταλόγου (-15%) που έγινε στις 12 Ιανουαρίου 2015 όσο και από την παρούσα μείωση κατά 8,5% ανέρχεται σε 23% περίπου.

Η απόφαση για μείωση μέσα σε έξι μήνες των χονδρικών τιμών χιλιάδων φαρμάκων κατά μέσο όρο 23% περίπου, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της παρούσας Κυβέρνησης αφού με την απόφαση αυτή, αρκετές χιλιάδες ασθενών θα επωφεληθούν των μειώσεων αυτών, νοιώθοντας, επιτέλους, κάποια ανακούφιση από τα δυσβάσταχτα βάρη που έχουν επωμιστεί λόγω της οικονομικής στενότητας των τελευταίων ετών.

Ενδεικτικό των μειώσεων είναι πως στην κατηγορία των αντιβιοτικών/αντιϊκων έχουν προκύψει περιπτώσεις όπου η συνολική μείωση στην ανώτατη χονδρική τιμή φτάνει σε ποσοστό έως -30,88%, στα αντιυπερτασικά σε ποσοστό -34,13%, στα φάρμακα κατά της χοληστερόλης -40,14%, του νευρικού συστήματος -50,02% και για τα αντιθρομβωτικά φάρμακα έως -20,01%.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!