tromaktiko: ΑYΤΟΣ θα είναι ο νέος ΥΠΕΘΑ [photo]

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΑYΤΟΣ θα είναι ο νέος ΥΠΕΘΑ [photo]



Στο ΥΠΕΘΑ ετοιμάζονται για αποχώρηση αύριο Πέμπτη... Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν όλα είναι έτοιμα για την παράδοση καθηκόντων σε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ο Πάνος Καμμένος θα παραδώσει όπως λένε οι πληροφορίες σε Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ , με επικρατέστερο όνομα αυτή τη στιγμή ,αυτό του ναυάρχου Παναγιώτη Χηνοφώτη.

Μένει να μάθουμε ποιοι θα πλαισιώσουν τον υπηρεσιακό ΥΕΘΑ ως ΑΝΥΕΘΑ ή ως ΥΦΕΘΑ.

Μέχρι τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεπώς όλα μπαίνουν και τυπικά στον "πάγο" . Όχι ότι βρισκόταν κάτι σε φάση ολοκλήρωσης. Κάτι η πολύμηνη διαπραγμάτευση, κάτι όσα ακολούθησαν και όλα έμειναν σε επίπεδο εξαγγελιών και δηλώσεων.

Ο Καμμένος αποχωρεί σε μια κρίσιμη για τον ίδιο πολιτική καμπή , ακροβατώντας κυριολεκτικά σε τεντωμένο σχοινί. Η προσπάθεια να παραμείνουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή είναι πολύ πιο δύσκολη απ΄ αυτή του Ιανουαρίου. Τώρα υπάρχει η "κυβερνητική φθορά" που δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιμετωπιστεί.

Όσο για τους άλλους δύο υπουργούς του ΥΠΕΘΑ; Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας λογικά δεν έχει λόγο να ανησυχεί για την θέση την οποία θα έχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι με βάση τη λογική και τη σχέση που έχει με τον Τσίπρα, εκλόγιμη.

Ο τρίτος της πολιτικής ηγεσίας ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας, έχει μεγαλύτερη ανησυχία,αφού δεν μπορεί να ξέρει αν θα τοποθετηθεί ξανά σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν βέβαια η θέση που θα τοποθετηθεί θα είναι εκλόγιμη.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι τίποτα μπροστά στην αγωνία που έχουν οι στρατιωτικοί. Την αγωνία της επιβίωσής τους.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!