tromaktiko: ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ! Πως οι επόμενοι τρεις μήνες θα αλλάξουν την Ελλάδα;

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ! Πως οι επόμενοι τρεις μήνες θα αλλάξουν την Ελλάδα;



Και είναι μόνο η αρχή…

Τέσσερις ημέρες αφού έκλεισαν οι κάλπες και εξέλεξαν τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό και δύο από την επιλογή της νέας κυβέρνησης, με το πιο «σφιχτό» οικονομικό επιτελείο που θα μπορούσε να έχει η χώρα, ήρθε η ώρα να αρχίσει να τρέχει η εφαρμογή των νόμων του τρίτου «αριστερού» μνημονίου και υπάρξουν οι εκταμιεύσεις των δανεικών που έχουμε λάβει και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία – συζήτηση για το «κούρεμα» του χρέους.

Η ατζέντα, με ορίζοντα 100 ημερών, έχει αρκετά σημειώματα προς υλοποίηση όπως η επαναφορά της οικονομίας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η χαλάρωση των capital controls, την ίδια ώρα που θα πρέπει να «τρέξει» και το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμα» που έχει εξαγγείλει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας δούμε ορισμένα από αυτά που θέλει να πραγματοποιήσει ο νέος Υπουργός Οικονομίας και για τα οποία έχει αρχίσει ήδη η προετοιμασία τους από πριν τις εκλογές και είναι σε πλήρη γνώση των δανειστών μας.

- Πρώτον, να διαμορφώσει το οικονομικό πλαίσιο  διασφαλίζοντας την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων

-  Δεύτερον, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

- Τρίτον, να λυθεί το τεράστιο ζήτημα των κόκκινων δανείων

-  Τέταρτον, να αλλάξει το σύστημα συντάξεων.

- Πέμπτο, να τροποποιηθεί το φορολογικό σύστημα της χώρας μας, με στόχο να χαλαρώσουν αρκετά οι ασθενέστερα εισοδηματικά πολίτες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!