tromaktiko: Δεν έχει τέλος το σκάνδαλο της Volkswagen: Πώς εμπλέκονται οχήματα SEAT και BMW

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν έχει τέλος το σκάνδαλο της Volkswagen: Πώς εμπλέκονται οχήματα SEAT και BMW



Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της...
Volkswagen, καθώς, όπως αποκαλύπτει η El Pais, η Seat, θυγατρική της Volkswagen, έχει εξοπλίσει 500.000 αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ που φέρουν το λογισμικό που παραποιεί τα στοιχεία εκπομπής ρύπων.

«Υπάρχουν οχήματα μας που είναι εξοπλισμένα με τον κινητήρα αυτό», παραδέχτηκε εκπρόσωπος της SEAT χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στον αριθμό τους.

Παράλληλα, το περιοδικό «Auto Bild» είχε δημοσιεύσει μία αναφορά, σύμφωνα με την οποία οι εκπομπές ρύπων σε ένα από τα μοντέλα της BMW με κινητήρα diesel ξεπερνούσαν τα όρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 11 φορές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία απάντησε ότι δεν υπήρξε ποτέ, κανενός είδους χειραγώγηση των μετρήσεων και οι εκπομπές των τζιπ X3 είναι ίδιες «τόσο στα τεστ όσο και στον δρόμο».

Η VW χειραγώγησε τις εκπομπές αυτοκινήτων της και σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η γερμανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών της χώρας, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας είπαν στην κυβερνητική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο ότι οχήματα με κινητήρες ντίζελ 1.600 και 2.000 κυβικών εκατοστών είναι επίσης «μπλεγμένα» στην υπόθεση χειραγώγησης εκπομπών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!