tromaktiko: Κρίμα από το Θεό: Στην αρχή μας φάνηκε ένα φυσιολογικό αγοράκι, αλλά μόλις ανοίξαμε την εικόνα σοκαριστήκαμε…

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Κρίμα από το Θεό: Στην αρχή μας φάνηκε ένα φυσιολογικό αγοράκι, αλλά μόλις ανοίξαμε την εικόνα σοκαριστήκαμε…



Ο μικρός Vincent Oketch δεν μπορεί να...
περπατήσει, και πρέπει να φοράει γυναικεία ρούχα, φούστες, διότι τα πόδια του έχουν πρηστεί τόσο πολύ που δεν υπάρχει παντελόνι στα μέτρα τους.



Οι γιατροί στο χωριό Πέτα, όπου ζει ο Vincent σήμερα κάνουν έκκληση για διεθνή βοήθεια. Λένε ότι το αγόρι θα πεθάνει αν δεν λάβει την κατάλληλη θεραπεία, την οποία δεν είναι σε θέση να του την προσφέρει η χώρα του , Ουγκάντα, λόγω των γνωστών προβλημάτων φτώχειας και υπερπληθυσμού που όλοι γνωρίζουμε.

Το μόνο που μπορεί να φορέσει, είναι ένα «ροζ φόρεμα» λέει ο πατέρα του Vincent, και λυγίζει. Ξυπνάει και έχει να αντιμετωπίσει τους αστεΐσμούς από του συνομήλικους του, συνεχίζει…


Το πρόβλημα το εντόπισαν οι γονείς του όταν ήταν σχεδόν ενάμιση έτους αλλά δεν υπήρχαν τα χρήματα να μεταφερθεί σε κάποια κλινική.

Οι τοπικοί γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν την αιτία της ασθένειας του παιδιού. Κάποιος μίλησε για το λεμφικό πρόβλημα, εξαιτίας του οποίου παρουσιάζεται οίδημα, κάποιος άλλος μίλησε για λοίμωξη.


Οι ίδιοι γιατροί πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει καλά το παιδί είναι ο ακρωτηριασμός και ζητούν και ελπίζουν σε διεθνή βοήθεια όπου στο παρελθόν έχει αντιμετωπιστεί μια παρόμοια περίπτωση, όπου κάποιο παιδί είχε νεκρωτική περιτονίτιδα – λοιμώδεις και φλεγμονώδεις παθήσεις των μαλακών ιστών και έγινε καλά.

Αν ο μικρός Vincent δεν λάβει άμεσα θεραπεία, το αποτέλεσμα είναι μοιραίο…
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!