tromaktiko: "Είστε γιαλαντζί μεταρρυθμιστής κ.Μητσοτάκη..." Τι άλλο είπε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη;

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

"Είστε γιαλαντζί μεταρρυθμιστής κ.Μητσοτάκη..." Τι άλλο είπε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη;



Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας...
είπε: «Επειδή ήταν η παρθενική σας ομιλία, σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ κ.Μητσοτάκη. Επιτέλους υπάρχουν καθαρές ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ήσασταν ακραία νεοφιλελεύθερος σε όσα είπατε πριν».

Ο Πρωθυπουργός διερωτήθηκε «ποια είναι η πρόταση σας, ποιο είναι το όραμα σας; Στο μόνο που συμφωνούμε είναι πως το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο. Τι είπατε; Ιδιωτική ασφάλιση. Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει ασφαλιστικά ταμεία, εσείς του λέτε να πληρώνει ιδιωτικές» σημείωσε.

Σημεία από την δευτερολογία του Πρωθυπουργού:

Μιλάτε για περικοπές συντάξεων. 35 βουλευτές σας υπέγραψαν υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών.
Παλεύουμε να μην φορολογηθούν οι επιδοτήσεις και εσείς λέτε να κοπούν τελείως αυτές.
Οι θέσεις σας είναι ίδιες με τις πιο ακραίες των δανειστών. Καλό αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ, κακό για τον τόπο.
Προτείνατε 70% κόψιμο των επικουρικών συντάξεων, μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
Προτείνατε συμψηφισμό των αγροτικών εισφορών με τις επιδοτήσεις! - Δεν μασάτε τα λόγια σας και μπράβο σας. Προτείνατε συμψηφισμό των αγροτικών εισφορών με τις επιδοτήσεις! Δεν μασάτε τα λόγια σας και μπράβο σας.
Τι καταθέσατε ως πρόταση; Ιδιωτική ασφάλιση, περικοπές στις συντάξεις αφού είστε ενάντια στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, δηλαδή περικοπές 70% στις επικουρικές, μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, συμψηφισμό στις επιδοτήσεις των αγροτών με τις εισφορές τους. Αυτά προτείνατε, σας ευγνωμονώ ειλικρινά.
Είστε μια ξιωματική αντιπολίτευση με ακραίες θέσεις. Με θέσεις όμοιες με αυτές του ΔΝΤ.
Οι απόψεις σας είναι ταυτισμένες με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών. Βρισκόμαστε ακόμα υπό επιτήρηση του «κουαρτέτου», του οποίου τα μέλη διαφωνούν μεταξύ τους. Και η Αξιωματική Αντιπολίτευση ταυτίζεται με τις απόψεις του ΔΝΤ.
Δείτε μια ματιά στην λίστα ανταγωνιστικότητας στον παγκόσμιο χώρο.
Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν προστασία και ισχυρό κράτος. Οι πρώτες χώρες στη λίστα με την ανταγωνιστικότητα είναι οι χώρες με υψηλό εργασιακό κόστος και ισχυρό κοινωνικό κράτος
Το πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ήταν το κράτος που φτιάξατε εσείς. Αυτό το κράτος φτιάξατε εσείς, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν είναι οι μισθοί - Είναι η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η διαπλοκή.
Μας λέτε ότι το σύστημα ήταν βιώσιμο και ότι το κατέστησε μη βιώσιμο η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανεργία μειώθηκε κατά 1,5%
Δεν πανηγυρίζουμε, καθώς παραμένει ακόμα υψηλή
Επιστροφή στην ανάπτυξη σε έξι μήνες. Προϋπόθεση για την οικονομία η πρώτη αξιολόγηση, αρκεί να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.
Η χώρα παρά τις αδυναμίες κατάφερε σε μια χρονιά με capital controls να υπερβεί τον στόχο του προϋπολογισμού. Η χώρα έκλεισε το 2015 πρώτη φορά στην ιστορία της με πρωτιά στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Είχατε δεσμευτεί (η ΝΔ) να υπάρχουν μειώσεις στις δαπάνες ασφάλισης στο μεσοπρόθεσμο του 2014.
Κάποιοι διαρρέουν ότι το ΔΝΤ θέλουν να δουν ξανά το θέμα του μισθολογίου. Εσείς μάλλον το λέτε, στο ΔΝΤ δεν έχουν πει τίποτα. Δεν σας αρέσει οτιδήποτε καλό γίνεται σε αυτόν τον τόπο.
Πάει πολύ να μας κάνετε και μαθήματα ηθικής, για το ηθικό μας πλεονέκτημα
Σήμερα οι μετακλητοί υπάλληλοι είναι σχεδόν οι μισοί. Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάτε;
Τον Ιανουάριο του 2015 οι μετακλητοί υπάλληλοι ήταν συνολικά 1.197, ενώ σήμερα δεν υπερβαίνουν τους 640. Είχατε ως υπουργός 51 μετακλητούς υπαλλήλους κ.Μητσοτάκη, σήμερα ο κ.Βερναρδάκης έχει μόλις δύο. Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάτε;
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Μας κάνετε κριτική ενώ το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν οι συντονιστές αποκεντρωμένης διοίκησης βάλαμε μέσα από ιεραρχία δημόσιας διοίκησης. Εσείς τι κάνατε;
Τον καθένα τον κρίνω για τις ιδέες και τις πράξεις του. Όχι για τους προγόνους του.
Αλλάξατε πάνω από 200 γενικούς διευθυντές στο Δημόσιο, λίγο πριν τις εκλογές ενώ βλέπατε την πολιτική αλλαγή.
Να σταματήσει η κομματικοποίηση στο Δημόσιο. Φτιάχνουμε το Εθνικό Μητρώο Δημοσίων Υπαλλήλων. Φτιάχνουμε τον θεσμό του υπηρεσιακού γενικού γραμματέα.
Θα ψηφίσετε αυτή τη μεγάλη τομή; Δεν θα το κάνετε γιατί δεν είστε μεταρρυθμιστής, είστε γιαλαντζί μεταρρυθμιστής κ.Μητσοτάκη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!