tromaktiko: Λαμία: Η κα Ολγα διένυσε 60χλμ για να φέρει τρόφιμα στους Πρόσφυγες [photo]

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Λαμία: Η κα Ολγα διένυσε 60χλμ για να φέρει τρόφιμα στους Πρόσφυγες [photo]



Από χθες πάνω από 10 γυναίκες στη Τιθορέα, κινητοποιήθηκαν και κατάφεραν να μαζέψουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για... να τα μεταφέρουν με δικό τους αυτοκίνητο 60 χλμ μακρυά στη Λαμία στο πρώτο περίπτερο της ΠΕΛ που ο Δήμος Λαμιέων έχει σταθμό συλλογής για τους πρόσφυγες!

Όπως μας είπε η ίδια: Οι αγρότες από το μπλόκο στο ύψος του Λεβέντη, όταν έμαθαν την πρωτοβουλία μας, μάζεψαν χρήματα και ήρθαν και μας τα έδωσαν για να ψωνίσουμε για αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους. Σχεδόν όλη η Τιθορέα ανταποκρίθηκε και μαζέψαμε αρκετά πράγματα και θα το ξανακάνουμε! Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας!

Εκτός από τις δύο κυρίες που διένυσαν πρωί πρωί 60χλμ, από νωρίς το πρωί έφταναν συνεχώς αυτοκίνητα γεμάτα πράγματα για τους πρόσφυγες στην Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας. Το ίδιο σκηνικό και στον άλλο σταθμό συλλογής, στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Πάρκου!

Εντυπωσιακή, απίστευτα συγκινητική η αντίδραση του κόσμου για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους!

Ωρα 14.00 στο ΘΕΑ στην είσοδο της Λαμίας

Τα ίδια λεωφορεία με τους ίδιους ανθρώπους εδώ και πέντε μέρες στο ίδιο σημείο! Οσοι είχαν χρήματα πήραν ταξί και τους ανέβασαν στην Ειδομένη. Οσοι είχαν κουράγιο έφυγαν περπατώντας. Πια στο ΘΕΑ έχουν μείνει μόνο οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Κάθε απόγευμα τους παρέχεται ένα δωρεάν γεύμα από την Περιφέρεια, αλλά οι ανάγκες είναι ακόμα μεγάλες. Κυρίως όμως οι αντοχές τους να κοιμούνται στις καρέκλες και να πλένονται τις βρύσες έχουν εξαντληθεί!



Πως μπορείτε να βοηθήσετε:

Οσοι από εσάς θέλετε να βοηθήσετε έχετε δύο επιλογές:

Είτε στο πρώτο στεγασμένο περίπτερο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, καθημερινά από 11.00 πμ έως13.00 μμ και από 5.00 μμ έως 7.00 μμ.

Είστε στην βόρεια πλευρά της πλατείας Πάρκου: Καθημερινά 11.00 – 13.00 και 6.00 – 8.00 το βράδυ.

Φωτογραφίες: Άκης Λούκας // MAG24.GR














     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!