Η χρόνια ιγμορίτιδα αντιμετωπίζεται με ρινικό σπρέι στεροειδών, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή και το οίδημα. Αυτά τα σπρέι είναι αρκετά ασφαλή και δεν απορροφώνται σε σημαντικές ποσότητες. Ως εκ τούτου, δεν έχουν τις ίδιες παρενέργειες, όπως τα στεροειδή που λαμβάνονται από το στόμα, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε χρόνια περίπτωση. Στους ασθενείς με χρόνια ιγμορίτιδα χορηγούνται επίσης αντιβιοτικά, για την καταπολέμηση των βακτηρίων που μπορούν να συμβάλλουν στο σχηματισμό της συμφόρησης, της φλεγμονής και του πολύποδα.
Εάν υπάρχει μια αλλεργική συνιστώσα στη ρινίτιδα, το παιδί χρειάζεται μια ειδική θεραπεία αλλεργίας (για παράδειγμα, με αντιισταμινικά). Ωστόσο, εάν η αλλεργία δεν είναι παρούσα, η χρήση των αντιισταμινικών δεν ενδείκνυται. Πολλά από αυτά τα φάρμακα ξηραίνουν τον βλεννογόνο, κάτι που εμποδίζει τον οργανισμό να κρατήσει τη μύτη καθαρή και να εξαλείψει τα βακτήρια και άλλα υπολείμματα. Επίσης, μερικά από τα συστατικά που έχουν εγκριθεί για χρήση σε μικρά παιδιά καμιά φορά προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες στη συμπεριφορά.
Μια πολύ αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία για την οξεία και χρόνια ιγμορίτιδα είναι η χρήση του υγραντήρα και ρινικές πλύσεις. Η διατήρηση του σωστού επιπέδου ύγρανσης στο βλεννογόνο παίζει σημαντικό ρόλο στη φυσική άμυνα του οργανισμού. Η υγρασία έχει την ικανότητα να προφυλάξει τις ρινικές εκκρίσεις από το στέγνωμα και τη φράξη των φυσικών οδών αποστράγγισης των κόλπων. Οι υγραντήρες δωματίουσυμβάλλουν στη λύση του προβλήματος, με προϋπόθεση ότι τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες του καθαρισμού τους και αποφεύγεται η ανάπτυξη των αποικιών βακτηρίων ή μυκήτων. Επίσης, συνίσταται ο συχνός ψεκασμός της μύτης με ρινικό σπρέι φυσιολογικού ορού.