tromaktiko: «Τα ελληνικά ταμεία αδειάζουν και ελπίζω να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση»

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

«Τα ελληνικά ταμεία αδειάζουν και ελπίζω να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση»



Τον κώδωνα του κινδύνου για τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας έκρουσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη...
Τύπου που παραχώρησε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εξαντλείται η ρευστότητα κι ελπίζω να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σύντομα».

«Πριν από 4 μήνες πραγματοποιήσαμε την τελευταία εκταμίευση προς την Ελλάδα, που σημαίνει πως υπάρχει κίνδυνος να συσσωρευτούν χρέη στη χώρα, γεγονός που θα ισοπέδωνε την οικονομία», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο επικεφαλής του ESM επιβεβαίωσε ακόμα την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και πως οι θεσμοί συνεργάζονται σε θετικό κλίμα μεταξύ τους αλλά και με την κυβέρνηση, ενώ χαιρέτισε τη συμφωνία για το πακέτο μέτρων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της Eurostat, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες, κάτι που αποτελεί ενθαρρυντικό γεγονός», τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος λέγοντας ακόμη ότι «πρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον και το μέλλον είναι αβέβαιο. Δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία σχετικά με τις προβλέψεις. Επί της αρχής ο ESM συμφωνεί με την ανάλυση της Κομισιόν, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε έναν ορίζοντα δύο ετών, η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και ως εκ τούτου πιστεύω πως κάποια προληπτικά μέτρα μπορούν να αποτελέσουν ασφαλιστική δικλείδα σε περίπτωση που κάτι συμβεί κάτι απροσδόκητο».

Ο κ. Ρέγκλινγκ συμπλήρωσε πως τα προληπτικά μέτρα είναι προϋπόθεση για να συζητηθεί το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους. Μάλιστα, δήλωσε πως «ακριβώς επειδή ο ESM είναι από τους μεγαλύτερους πιστωτές της Ελλάδας, μας ενδιαφέρει πολύ να βρούμε λύσεις που καθιστούν βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Το κούρεμα, πάντω,ς έχει αποκλειστεί ως επιλογή από το σύνολο του Eurogroup».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!