tromaktiko: Κύπρος: Θέλησε να σώσει και τον σκύλο της πριν καεί στο αυτοκίνητο

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Κύπρος: Θέλησε να σώσει και τον σκύλο της πριν καεί στο αυτοκίνητο



Αν κι έχει προσδιοριστεί ποια είναι η άτυχη γυναίκα, που βρήκε φρικτό θάνατο στο φλεγόμενο όχημά της, στον δρόμο Λεμεσού-Φασούλας στις 10 σήμερα το πρωί, η ταυτότητα...
της θα εξακριβωθεί με την μέθοδο του DNA. Σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις πρόκειται για την 65χρονη Μάρω Θεοδούλου.   Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της θα διενεργηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Τροχαία για το φοβερό δυστύχημα, η οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος της και αυτό προσέκρουσε βίαια σε πάσαλο της Ηλεκτρικής. Ο πάσσαλος αποκόπηκε και το αυτοκίνητο κατέληξε σε χαντάκι στην άκρη του δρόμου.  Αμέσως ξέσπασε φωτιά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Διερχόμενος οδηγός έτρεξε κοντά στην τραυματισμένη γυναίκα, προκειμένου να τη βοηθήσει να εξέλθει από αυτό. Ωστόσο, σύμφωνα με την αναφορά του ίδιου στην Αστυνομία, η οδηγός, παρά την άσχημη κατάστασή της του είπε να «περιμένει» για να πάρει μαζί της το σκυλάκι της που βρισκόταν στα πίσω καθίσματα. Δυστυχώς, πριν προλάβει να κάνει την κίνηση σωτηρίας για το σκυλάκι της σημειώθηκε βίαιη ανάφλεξη, που απομάκρυνε τον οδηγό που προσέτρεξε για βοήθεια κι οδήγησε σε φρικτό θάνατο τόσο την οδηγό, όσο και το αγαπημένο της σκυλάκι.   Από το φλεγόμενο όχημα προκλήθηκε  πυρκαγιά, η οποία  επεκτάθηκε σε παρακείμενη πλαγιά της ημιορεινής περιοχής καίγοντας έκταση περίπου 10 εκταρίων από άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων.  Για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν  5 πυροσβεστικά οχήματα των Σταθμών Λεμεσού και 2 του Τμήματος Δασών ενώ επιστρατεύτηκαν εναέρια μέσα από την Αστυνομία και τις Βρετανικές βάσεις. Περίπου μια ώρα αργότερα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η 80χρονη προσευχόταν για τη ζωή των γειτόνων της.

Λίγα λεπτά πριν από τις 7 το πρωί έχασε τη ζωή της στην άσφαλτο κι η άτυχη Μαρούλα Γεωργίου 80 χρόνων, την ώρα που διασταύρωνε την πολυσύχναστη οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου στη Λεμεσό. Η άτυχη γυναίκα παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα που οδηγούσε 33χρονη αστυνομικός.  Στη σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε την 80χρονη στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο της. Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η οδηγός του οχήματος, καθώς μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί υπέστη νευρικό κλονισμό. Είναι χαρακτηριστικό πως η ηλικιωμένη γυναίκα τα τελευταία χρόνια συνήθιζε, πάντα την ίδια ώρα το πρωί να επισκέπτεται καταστήματα της περιοχής, αλλά και γείτονές της, να τους καλημερίζει και να τους καπνίζει με το καπνιστήρι της, για να πάει καλά η μέρα τους. Σήμερα δεν πρόλαβε.

Τραγική φιγούρα στο θανατηφόρο, φαντάζει κι η γυναίκα-οδηγός που το προκάλεσε. Δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα, όπως διαφάνηκε από τις έρευνες της Τροχαίας, η ένδειξη αλκοόλ στο αίμα της ήταν μηδενική, ενώ να σημειωθεί πως  η ηλικιωμένη δεν διέσχιζε τον δρόμο σε διάβαση πεζών. Πιθανότατα το έντονο φως του ήλιου, εκείνη την ώρα, «τύφλωσε» τη νεαρή οδηγό, που δεν διέκρινε στον δρόμο την ηλικιωμένη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!