tromaktiko: Ο Τραμπ κατά του Κάμερον: "Αν βγω Πρόεδρος, δεν θα τα πάμε καλά..."

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ο Τραμπ κατά του Κάμερον: "Αν βγω Πρόεδρος, δεν θα τα πάμε καλά..."



Μπορεί ακόμα καλά-καλά να μην έχει εξασφαλίσει τυπικά...
το χρίσμα των Ρεπουμπλικναών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν εμποδίζει τον Ντόναλτν Τραμπ από το να προκαλεί κόντρες ακόμα και σε διεθνές επίπεδο με «θύμα» του αυτή τη φορά τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Όπως είπε ο πολυεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ είναι απίθανο να έχει μια καλή σχέση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας λόγω των επικριτικών σχολίων που αυτός έχει κάνει κατά καιρούς για τον ίδιο.

Σε ομιλία του πέρυσι στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Κάμερον είχε πει για τον Τραμπ ότι είναι «διχαστικό, ηλίθιο και λάθος» το αίτημα του για προσωρινό εμπάργκο των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Τότε είχε προσθέσει, μάλιστα, ότι αν ο Τραμπ έρθει στη Βρετανία τότε θα ένωνε τη χώρα εναντίον του.

«Φαίνεται ότι δεν θα έχουμε μια πολύ καλή σχέση, ποιος ξέρει, ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή σχέση αλλά όπως φαίνεται δεν είναι πρόθυμος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα (σ.σ. με τους μετανάστες)» δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο κανάλι ITV.

Όσον αφορά την παρουσία της Βρετανίας στην ΕΕ ο Τραμπ είπε οτι «έχω συνεργαστεί με την ΕΕ, είναι πολύ γραφειοκρατική, είναι πολύ δύσκολη. "Τι την χρειάζεστε;" θα έλεγα στους Βρετανούς. Αλλά πάλι αφήστε τους ανθρώπους να λάβουν τις αποφάσεις τους».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!