tromaktiko: Το Armed Black Hawk δίνει νέα καριέρα σε ένα ε/π θρύλο! [video]

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Το Armed Black Hawk δίνει νέα καριέρα σε ένα ε/π θρύλο! [video]



Την πρώτη του εμφάνιση στο ευρύ κοινό στο διεθνές αεροπορικό σόου του Φάρνμπορο, πραγματοποίησε το κατασκευής της πολωνικής...
PZL Mielec εξοπλισμένο ελικόπτερο Armed Black Hawk, που αποτελεί την τελευταία έκδοση της ομώνυμης οικογένειας. Μάλιστα, το Armed Black Hawk εξοπλισμένο με αντιπροσωπευτικούς αισθητήρες και οπλικά συστήματα κατέλαβε, στο περίπτερο του μητρικού ομίλου, τη θέση που σε προηγούμενες εκθέσεις παρουσιαζόταν το ομοίωμα του F-35 Lightning II.

Το ελικόπτερο παρουσιάστηκε με εξωτερικές πτέρυγες (μία σε κάθε πλευρό του) που στους συνολικά τέσσερις σταθμούς ανάρτησης ήταν αναρτημένοι εκτοξευτές των κατευθυνόμενων βλημάτων Hellfire και DAGR, κάλαθος (με 19 σωλήνες εκτόξευσης) ρουκετών Hydra 70 και ατρακτίδιο πολυβόλου – εκτοξευτή ρουκετών κατασκευής της FN Herstal.

Τον οπλισμό συμπληρώνουν ένα κατασκευής FN Herstal πολυβόλο διαμετρήματος 12,7 χλστ. (0,50 ιντσών) εγκατεστημένο σε έστορα επί του δαπέδου του θαλάμου επιβατών και δύο mini-gun διαμετρήματος 7,62 χλστ. στα παράθυρα του θαλάμου επιβατών.

Μάλιστα τα mini-gun μπορούν να περιστραφούν ώστε να έχουν μόνιμη εμπρόσθια θέση βολής και σε αυτή την περίπτωση η λειτουργία τους ελέγχεται από τον πιλότο. Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού αυτή καθορίζεται από τον αριθμό και τον τύπο των όπλων αλλά και τη φύση της αποστολής.

Εναλλακτικά ο χώρος στον θάλαμο επιβατών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αναχορηγίας πυρομαχικών και την εγκατάσταση βοηθητικής δεξαμενής καυσίμου χωρητικότητας 200 γαλονιών (757 λίτρων) που παρέχει αυξημένη εμβέλεια και αυτονομία, που γενικά απαιτούν οι αποστολές ένοπλης συνοδείας.

Στο ρύγχος του ελικοπτέρου είναι εγκατεστημένος ο κατασκευής Lockheed Martin αισθητήρας INFIRNO. Πρόκειται για αισθητήρα υψηλής ανάλυσης στο οπτικό και το υπέρυθρο φάσμα, μεγάλης ακριβείας στη στοχοποίηση και συλλογή πληροφοριών, επιτήρηση και αναγνώριση (ISR) που ενσωματώνει καταδείκτη και τηλέμετρο λέιζερ και ο οποίος διαθέτει προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας και ιχνηλάτησης πολλαπλών στόχων.



Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!