tromaktiko: Δυο νέοι Έλληνες μηχανικοί κυνηγούν το όνειρο τους μέσα στην κρίση!

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Δυο νέοι Έλληνες μηχανικοί κυνηγούν το όνειρο τους μέσα στην κρίση!Ο Μάριος και η Μάγδα, είναι δύο νέα παιδιά που κυνηγούν το όνειρό τους και έχουν καταφέρει να αναπτύξουν με θετικό πρόσημο την επιχειρισή τους στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Κατά πολλούς μάλιστα έχουν γίνει γνωστοί και ώς...
"οι μηχανικοί των διασήμων" μιας που δεν είναι λίγοι εκείνοι που τους εμπιστεύονται, μέρικοί από αυτούς είναι ο γνωστός τραγουδιστής των REC Άρης Λουμάκης, ο πρωταθλητής Ευρώπης Βασίλης Λάκης, αλλά και ένας εκ των ιδιοκτητών πασίγνωστου ελληνικού αναψυκτικού, Νίκος Οκταποδάς.
Συντονίζουν μια ομάδα από 9 άτομα και όλοι μαζί ασχολούνται με project που ποικίλουν από music studio και οδοντιατρεία μέχρι εστιατόρια/μπαρ και κατοικίες. Το MAMAproject όπως λέγεται η εταιρία (από τα αρχικά των ονομάτων τους) δεν είναι άλλο ένα τεχνικό γραφείο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Motto τους "imagine, design, create" στόχος τους είναι η προσέγγιση της αρχιτεκτονικής σύνθεσης και του interior design μέσα από μια διαφορετική σκοπιά. Δυστυχώς η ευτυχώς η εποχή που ο μηχανικός ήταν αυτοαπασχολούμενος στο κλασικό τεχνικό γραφείο "άδειες, μελέτες, κατασκευές" και είχε δουλειά έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ο στόχος τους είναι να προσεγγίσουν αυτή την κατηγορία με μια νέα πρόταση με νεανικό πρόσημο και προσανατολισμό . Άλλωστε όλο το στήσιμο της εταιρίας τους από το λογότυπο και το site μέχρι την οργάνωση της ομάδας και του γραφείου είναι βασισμένο σε αυτή ακριβώς τη λογική. Δεν θεωρούνε "ρετσινιά" την ηλικία τους αντιθέτως πιστεύουν ότι αυτή είναι η δύναμη τους. Ο Μάριος στα 27 και η Μάγδα στα 29 τρέχουν την εταιρία τους πέντε χρόνια -με το νέο brand μόλις από το 2015- ενώ η "οικογενειακή" κατασκευαστική εταιρία που προϋπήρχε μετράει περισσότερα από 40 χρόνια στο χώρο των κατασκευών και αποτελεί την αφετηρία τους. Μας έκανε εντύπωση όταν είδαμε δύο νέους μηχανικούς να έχουν τόσες δουλειές αλλά η αλήθεια είναι ότι αν περιμέναν στο γραφείο τους να επανέλθει η "χρυσή εποχή" των εργολαβιών και των πολυκατοικιών είναι σίγουρο ότι δεν θα είχαν. Εξελιχθήκανε και προσαρμόσανε τις υπηρεσίες τους στη σημερινή πραγματικότητα, αυτό εννοούν όσοι λένε ότι η κρίση γεννάει ευκαιρίες! Και συνεχώς κυνηγάνε αυτή ακριβώς την εξέλιξη, είτε αφορά μεταπτυχιακές σπουδές, είτε επιπλέον επιμόρφωσή, είτε ταξιδεύοντας για να παρακολουθούμε τις εξελίξεις της επιστήμης τους διεθνώς! Άλλωστε οι δουλείες τους δεν έχουν περιοριστεί στην Αττική και οι βλέψεις τους είναι ακόμα και εκτός των συνόρων της χώρας μας!
Στόχος τους είναι να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν στην χώρα που γεννήθηκαν όσο δύσκολο και αν έχει γίνει αυτό πλέον και η αλήθεια είναι ότι αν εγκαταλείψουμε όλοι τη χώρα μας χωρίς να προσπαθήσουμε τότε μάλλον μας αξίζει αυτή η κρίση.


     Εδώ σχολιάζεις εσύ!