tromaktiko: Στη Βουλγαρία ο Θόδωρας Φουκαράκης- Με στόχο την εξέλιξη του muay thai

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Στη Βουλγαρία ο Θόδωρας Φουκαράκης- Με στόχο την εξέλιξη του muay thai



Από τις 17 Σεπτέμβρη ως τις 23 του ίδιου μήνα εκπαιδευτές muay thai από όλη την Ευρώπη θα βρεθούν στη Βουλγαρία προκειμένου να...
παρακολουθήσουν ένα σχολείο προπονητών.
Πρόκειται για μια σπουδαία διαδικασία η οποία κρίνεται απαραίτητη για την πολεμική τέχνη του muay thai, αφού μέσα από την ενημέρωση- εκπαίδευση των προπονητών, βελτιώνεται σημαντικά η ίδια η Τέχνη.

Τις ημέρες εκείνες στη Βουλγαρία θα βρεθεί και ο γνωστός Ηρακλειώτης εκπαιδευτής- προπονητής, ο ιδιοκτήτης της σχολής Cretan muay thai Academy κ Θόδωρας Φουκαράκης. Σημειώνεται ότι το σχολείο αυτό πραγματοποιείται μέσω της ΙFMA που είναι η Διεθνής Ομοσπονδία muay thai. Ενα σχολείο που είναι αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία WMC.

«Είναι ένα σχολείο που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Πρόκειται για διαδικασίες απαράιτητες, μέσα από την οποία παρακολουθουμε και σεμινάρια θεωρίας, εφόσον μιλάμε για μια Τέχνη με σημαντική ορολογία και τακτική.
Παρακολουθουμε επίσης τεχνικές, πρακτικές και τακτικές, αφού έχουμε φόρμες στα πόδια, φόρμες στα γόνατα κ.α. Και μετά από την παρακολούθηση του σχολείου, εξεταζόμαστε πάνω σε αυτά που μάθαμε ωστε να λάβουμε την πιστοποίηση», επισημαίνει στο Greekfighter.gr αποκλειστικά ο κ. Φουκαρακης.

 Αξίζει να σημειωθεί πως οι γνωστες του χώρου επισημαίνουν πως υπαρχουν πολλά στοιχεία στο muay thai πάνω στα οποία μπορείς να δουλέψεις. Πρόκειται για μια πανάρχαια πολεμική Τέχνη, η οποία όμως μέσα στο πέρασμα των ετών, εχει εκσυχρονίσει πολλά στοιχεία της.

 «Είναι κάτι αναπόφευκτο. Μπορεί να μιλάμε για μια Τέχνη που χρονολογείται όσο και η Ταϋλάνδη, όμως αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να μένει στάσιμη. Το muay thai έχει αρχίσει να εξελίσσεται με έναν άλλο τρόπο από τη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του ο Ραμον Ντέκερ, όταν και κέρδιζε τον έναν Ταυλανδό αθλητή μετά τον άλλο. Ηταν ο πρώτος Ευρωπαίος που άφησε το στίγμα σε παγκόσμιο επίπεδο και έκανε γνωστό το muay thai στην Ευρώπη, τη δεκαετία του 90.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν μπει κάποια στοιχεία στην Τέχνη, όμως πάντα για τη βελτίωση της και πάντα με σεβασμό προς το muay thai», καταλήγει ο κ. Φουκαράκης.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!