tromaktiko: Πιθανότητα λύσης στο πρόβλημα λειψυδρίας του Θερμαϊκού; - Συνδέεται με την κατασκευή δεξαμενής στην Καλαμαριά

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Πιθανότητα λύσης στο πρόβλημα λειψυδρίας του Θερμαϊκού; - Συνδέεται με την κατασκευή δεξαμενής στην Καλαμαριά



Σαν από μηχανής Θεός λειτουργεί για τον Δήμο Θερμαϊκού η πληροφορία πως ενδεχόμενα κάτι κινείται για την υδροδότηση δήμων της...
Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την ΕΥΑΘ.

Είναι γνωστό ότι η δυνατότητα κάλυψης της περιοχής του πρώην δήμου Θερμαϊκού, από τις υπάρχουσες γεωτρήσεις βρίσκεται στο ναδίρ. Όπως και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ (Δημοτικής επιχείρησης υδροδότησης Θερμαϊκού) γνωστοποίησε πρόσφατα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η μοναδική καλή λύση του προβλήματος θα ήταν η κάλυψη του Δήμου με νερό που θα μπορούσε να φέρει η ΕΥΑΘ (Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Αλλά αυτό όπως τόνισε δεν προβλεπόταν να γίνει λόγω του υψηλού κόστους δημιουργίας μεγάλης δεξαμενής στα ανατολικά της πόλης (περιοχή Καλαμαριάς)και της κατασκευής του δικτύου σύνδεσης.

Να όμως που όπως μαθαίνουμε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί λύση που θα ανακουφίσει τους ανατολικούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.

Σε συζήτηση που είχαμε με την δραστήρια Αντιπρόεδρο της ΕΥΑΘ κ. Στέλλα Βαλάνη - Ντολοπούλου, διαπιστώσαμε ότι συμπεριλαμβάνεται στον άμεσο σχεδιασμό της επιχείρησης το έργο και μάλιστα εύκολα μπορεί να εξασφαλιστεί η δανειοδότησή του από ευρωπαϊκά κονδύλια, δεδομένης της υγιούς οικονομικής κατάστασης της ΕΥΑΘ. Μάλιστα η επάρκεια και η καλή ποιότητα νερού είναι δεδομένη από τους ταμιευτήρες της Αρραβησού (Πάϊκο).

Πιθανολογούμε πως δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν το έργο συμπεριληφθεί στα αναγγελλόμενα από τον πρωθυπουργό έργα κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Ευχόμαστε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (είτε με φορέα την ΕΥΑΘ είτε το αρμόδιο Υπουργείο) επιλυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Θερμαϊκό (και όχι μόνο) και θα καταστήσει και περισσότερο υγιή την ΕΥΑΘ (που είναι φυσικά) με επιπλέον έσοδα ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα να εκποιηθεί.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!