tromaktiko: Δ. Κουτσούμπας: Θλιβερή μονοτονία κατήντησε η διαμάχη για τη διαφθορά και τη διαπλοκή

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Δ. Κουτσούμπας: Θλιβερή μονοτονία κατήντησε η διαμάχη για τη διαφθορά και τη διαπλοκή



«Θλιβερή μονοτονία» κατήντησε η διαμάχη για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που εκτίμησε πως ο ...λαός την αντιμετωπίζει μόνο με καχυποψία.

Μιλώντας στο πλαίσιο της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «το ίδιο θέμα συζητούσαμε πριν λίγο καιρό. Κάθε φορά που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταγωνίζονται για την κυβερνητική καρέκλα και νιώθουν την λαϊκή αγανάκτηση, καταφεύγουν στα αγαπημένα τους θέματα. Παρακολουθούμε το ίδιο έργο. Τόσο χιλιοπαιγμένο. Μόνο με καχυποψία αντιμετωπίζει αυτό το έργο ο λαός».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα ίδια συνέβαιναν και όταν κυριαρχούσε στο πολιτικό σκηνικό η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια «περάσαμε στην εποχή της συγκυβέρνησης». «Πάνω σε τι να αντιπαρατεθείτε, στο μνημόνιο;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «από κοινού το ψηφίσατε και το στηρίξατε».

Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προτίθεται να εφαρμόσει μέτρα που δεν πρόλαβε η Ν.Δ. αν και θα ήθελε και πρόσθεσε ότι με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν και τους αγώνες. «Ματ και χημικά και οι δύο. Παρότι η Ν.Δ στήριζε την καταστολή, ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει και μετά στεναχωριέται», είπε χαρακτηριστικά.

«Ομοούσια, ενιαία και αδιαίρετη η κατεύθυνσή σας» τόνισε σχολιάζοντας την πολιτική των δύο κομμάτων και εξήγησε ότι γι' αυτόν τον λόγο καταφεύγουν σε ζητήματα ηθικής. «Διαιρείτε το λαό πάνω σε ψεύτικες διαχωριστικές» σημείωσε.

Ο γγ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «διατηρεί όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της ΝΔ,» και γίνεται «ο πιο ένθερμος κήρυκας του ΝΑΤΟ, όπως ήταν για χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Έτσι, καθώς οι διαφορές γεφυρώνονται, καταφεύγουν «σε ψεύτικες και αποπροσανατολιστικές διαχωριστικές γραμμές».

Όπως είπε, «ο τελευταίος νόμος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι πίσω ακόμα και από προηγούμενες διακηρύξεις, (του ΣΥΡΙΖΑ) έστω στα λόγια» και επισήμανε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες «δεν υπηρετεί την αντιμετώπιση της διαπλοκής, αλλά υπηρετεί μια αναδιανομή της πίτας ανάμεσα σε παλιά, σε νέα τζάκια, από την οποία θα προκύψουν ενδεχομένως και κάποιοι πιο φιλικοί προς την Κυβέρνηση». «Και οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση. Αυτό είναι το βασικό» υπογράμμισε.

Αναφορικά με την παραπομπή στο απώτερο μέλλον της δημοπράτησης θεματικών-πανελλαδικών και περιφερειακών καναλιών, είπε ότι «όλο αυτό παραπέμπει σε υποχώρηση μπροστά στους νέους καναλάρχες, αν όχι υπόγεια συμφωνία με τους καναλάρχες, για να τους δώσετε χρόνο να εδραιωθούν στην αγορά και γι αυτό δεν υλοποιείτε το δικό σας νόμο.»

Με τη φράση «σιγά τα αίματα, κύριοι της κυβέρνησης» αναφέρθηκε στον «πόλεμο που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι του κάνουν οι καναλάρχες, οι μιντιάρχες και οι επιχειρηματίες», προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία όλων αυτών έχει την κυβέρνηση στα «ώπα-ώπα γιατί τους κάνετε ακόμα τη βρόμικη δουλειά.»

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση για την Δικαιοσύνη μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, είπε ότι αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά ζητήματα της απονομής της δικαιοσύνης, αλλά και τα προβλήματα των ίδιων των δικαστών.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!