tromaktiko: Χωρίς ευρήματα έλεγχοι για αερορύπανση στον Βόλο

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Χωρίς ευρήματα έλεγχοι για αερορύπανση στον Βόλο



Αν και οι έλεγχοι του Κλιμακίου Περιβαλλοντικών Ελέγχων (Κ.Π.Ε) για εντοπισμό πηγής ρύπανσης από καύσεις ξεκίνησαν εδώ και 10 ημέρες, μέχρι στιγμής δεν... εντοπίστηκε πηγή ρύπανσης, που σημαίνει ότι δεν εντοπίστηκε η πηγή από τις οσμές από καύσεις στην ατμόσφαιρα ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί πιο «χειροπιαστή» απόδειξη. Τα παραπάνω ανέφερε, με αφορμή την οσμή καμένου σε διάφορες περιοχές του Βόλου και της Ν. Ιωνίας τις προηγούμενες ημέρες η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, που τόνισε ότι οι ρύποι pm10 που καταγράφει ο σταθμός μέτρησης της αερορύπανσης της Π.Ε. τις τελευταίες ημέρες είναι κατά πολύ κάτω από τα όρια.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, το Κλιμάκιο Περιβαλλοντικού Ελέγχου, που αποτελούν υπάλληλοι των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος, Εμπορίου και Υγείας, στις 5 χθες το πρωί έκανε έλεγχο σε βιομηχανία της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής, χωρίς όμως να αποδειχτεί ότι προκαλούσε αερορύπανση.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες το Κ.Π.Ε. έκανε ελέγχους σε υπαίθριους χώρους, σε εγκαταλειμμένα εργοστάσια της ΒΙ.ΠΕ. και στο Αλιβέρι, χωρίς ευρήματα, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι να εντοπιστούν πηγές ρύπανσης.

Η αντιπεριφερειάρχης προέτρεψε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην καίνε σκουπίδια, καλώδια για να πάρουν τον χαλκό και άλλα υλικά, κυρίως πλαστικά, διότι, όπως είπε, μπορεί να φαίνονται ακίνδυνα γι’ αυτούς, αλλά διαχέονται διοξίνες στην ατμόσφαιρα. Υπενθύμισε δε ότι οι συλληφθέντες διώκονται ποινικά.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!