tromaktiko: Ψήφισμα ενάντια στην τοποθέτηση διοδίων κατέθεσε ο δήμαρχος Χαλκιδέων

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ψήφισμα ενάντια στην τοποθέτηση διοδίων κατέθεσε ο δήμαρχος Χαλκιδέων



Ομόφωνα εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, το ψήφισμα που κατέθεσε ο ...δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, με το οποίο εκφράζεται η κατηγορηματική αντίθεση στην τοποθέτηση σταθμού διοδίων στον οδικό άξονα Χαλκίδας – Σχηματαρίου.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας. Το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου, στα Καμένα Βούρλα, επισημαίνοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει η τοποθέτησή τους για τους κατοίκους και επισκέπτες όλης της Εύβοιας. Αναλυτικά στο ψήφισμα που κατέθεσε ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης και εγκρίθηκε ομόφωνα, αναφέρονται τα εξής:

“Η Γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην τοποθέτηση σταθμών διοδίων στον οδικό άξονα , Χαλκίδας - Σχηματαρίου.

Σύσσωμοι οι φορείς και κάτοικοι της Εύβοιας, από το 2005 όταν ανακοινώθηκε η ένταξη του έργου έργο Χαλκίδα- Σχηματάρι, στο διαγωνισμό παραχώρησης για την κατασκευή, λειτουργία συντήρηση και εκμετάλλευση της Ιονίας Οδού, αντέδρασαν δυναμικά.

Η λειτουργία των διοδίων στο Σχηματάρι θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις, για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στην περιοχή, αλλά και τους επισκέπτες. Είναι κατάφωρα άδικη και στερείται επιχειρημάτων η τοποθέτηση διοδίων ,για ένα δρόμο 11χλμ. που είναι συνδετήριος με το ΠΑΘΕ, τη στιγμή που μετά από τέσσερα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα χιλιόμετρο αυτοκινητόδρομου στην Εύβοια.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!