tromaktiko: Σαλάτα με πλιγούρι

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Σαλάτα με πλιγούρι



Γράφτηκε από Παναγιώτα Καρακασίδου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Υλικά για 2 άτομα...

• 1 φλιτζανάκι του καφέ πλιγούρι ωμό
• ½ ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
• 1 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
• 10 ντοματίνια
• Ένα κουταλάκι μηλόξυδο – ξύδι
• 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι Μεσολογγίου
• Ένα κουταλάκι σταφίδες μαύρες
• 5 καρύδια
• ½ κεσεδάκι τυρί κότατζ ή κατίκι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να απορροφήσει το υγρό για 20΄-30΄. Σε ένα γυάλινο μπολ βάζετε την ψιλοκομμένη μαραθόριζα , την ψιλοκομμένη ρόκα , το πλιγούρι ( που το έχετε στραγγίξει καλά ) , αλάτι , ελαιόλαδο , ξύδι , λεμόνι και ανακατεύεται .Στην συνέχεια προσθέτετε τα καρύδια , τις σταφίδες, τα ντοματίνια και ανακατεύετε ελαφριά . Τέλος προσθέτετε το τυρί και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!