tromaktiko: Να χρησιμοποιώ υποκατάστατα ζάχαρης στην εγκυμοσύνη;

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Να χρησιμοποιώ υποκατάστατα ζάχαρης στην εγκυμοσύνη;



«Η σουκραλόζη, η ασπαρτάμη και η στέβια δε θεωρούνται μόνο ασφαλή, αλλά στην...
πραγματικότητα σε βοηθούν να υποκύπτεις στις λιγούρες σου αποφεύγοντας παράλληλα την υπερβολική ζάχαρη και θερμίδες» επισημαίνει ο Δημήτρης Μπιλάλης, χειρουργός

γυναικολόγος.

Φρόντισε όμως να περιορίζεις τα υποκατάστατα σε δύο με τέσσερις μερίδες τη μέρα. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείς καθετί γλυκό με μέτρο – αυτό συμπεριλαμβάνει και τη ζάχαρη.

Ωστόσο, μείνε μακριά από μυρωδικά ή μπαχαρικά που δεν έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ, όπως ολόκληρα φύλλα στέβιας.

«Τα φυτικά προϊόντα περιέχουν πολλά βιοενεργά συστατικά, έτσι με μεγάλη ποσότητα μπορεί να παρουσιαστούν πρόβλημα στο συκώτι ή γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο» τονίζει ο ειδικός.

Ετυμηγορία: Κατανάλωνε, αλλά με προσοχή.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!