tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Ρολό κοτόπουλο στη γάστρα

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Η συνταγή της Ημέρας: Ρολό κοτόπουλο στη γάστρα



Ρολό κοτόπουλο στη γάστρα...


Υλικά συνταγής

1 ρολό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και μπέικον (έτοιμο από τον κρεοπώλη μας) (αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ρολάκια κοτόπουλο δείτε εδώ)
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
8-10 καρότα
8 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
λίγο ελαιόλαοδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Ανακατεύουμε το βούτυρο με την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και το χυμό ενός λεμονιού. Αλείφουμε πολύ καλά το ρολό και κρατάμε όσο μας περισέψει.

Βάζουμε τη γάστρα πάνω στο μάτι ή ένα τηγάνι που χωράει το ρολό και σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ρολό απ’όλες τις πλευρές να ροδίσει.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε στη γάστρα. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα βάζουμε κι αυτά στη γάστρα. Καρυκεύουμε τα λαχανικά και το ρολό με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Περιχύνουμε με το μείγμα με το βούτυρο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό ή ζωμό κοτόπουλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC με κλειστό το καπάκι για μία ώρα. Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα το ρολό, ενώ το περιχύνουμε με τα υγρά της γάστρας.

Αφού βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε το ρολό λίγο να κρυώσει, για περίπου 15 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, μπορούμε αν θέλουμε να δέσουμε τη σάλτσα. Αφαιρούμε το ζωμό από τη γάστρα, βάζουμε σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση διαλύουμε 1 κουταλιά κορνφλάουρ σε λίγο νερό, την προσθέτουμε στο ζωμό και μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα το ρολό κομμένο σε φέτες μαζί με τα καρότα και τα μανιτάρια. Συνδυάζουμε με ρύζι μπασμάτι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!