tromaktiko: "Ευρωταγαράδες..."

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

"Ευρωταγαράδες..."



Του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Πληθαίνουν οι θλιβεροί τα(γ)γοί ευρωπαίοι εταίροι ΕΥΡΩΤΑΓΑΡΑΔΕΣ...
ΕΥΡΟΝΤΟΡΒΑΔΕΣ. (Σ.Σ Δεν υπονοώ τους δικούς μας σακιδιοφόρους /ταγαράδες υπουργούς. Αυτοί δημιουργούν αισθητικό ζήτημα- πέραν της αμφιλεγόμενης διαπραγματευτικής τους ικανότητας). Ιλαροτραγική η παρουσία (όταν είχε επισκεφτεί τα Σκόπια) του νέου Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Άσχετος, ανιστόρητος, απαίδευτος και ιδιοτελής, Ευρωαξιωματούχος.

Οι παμπόνηροι Σκοπιανοί του επιφύλαξαν θερμότατη υποδοχή, του πέρασαν - όπως αρμόζει -καπίστρι και τον ξενάγησαν σε όλα τα ιστορικά αξιοθέατα τους.
Εκείνος - έχοντας είτε πλήρη άγνοια της Ιστορίας, ή εξυπηρετώντας ευτελείς σκοπιμότητες- θαύμαζε και, ενίοτε, ογκάνιζε από χαρά, επειδή τον αξίωσε ο Μεγαλοδύναμος να επισκεφτεί  το γειτονικό μας .... λίκνο του πολιτισμού. Την "γενέτειρα" του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου.

Ήταν τόσο μεγάλη η συγκίνηση, τέτοιος ο ξεκαπίστρωτος ενθουσιασμός του που άρχισε να λακτίζει αδιάκριτα. Βέβαια σε αυτό ευθύνονται και οι οικοδεσπότες οι οποίοι λησμόνησαν να γράψουν (σε κάποιο "άγαλμα" ή "Μνημείο") το πασίγνωστο ΑρχαιοΣκοπιανό ρητό "Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν". Τα λακτίσματα και τα ογκανίσματα του ζωντανού  ενόχλησαν όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους Ιρανούς επειδή τους ενέπλεξε - ανιστόρητα - σε πολέμους Περσών και Μ. Αλεξάνδρου (;).
Λυπηρός ο (αυτο) εξευτελισμός αυτού του ζωντόβολου. Τώρα -μετά την κατακραυγή - ανασκεύασε - (ξεδιάντροπα) τα όσα είπε και μας διαβεβαιώνει πως .... γνωρίζει Ιστορία (;).
Απόδειξη οι ... νέες δηλώσεις του ότι "ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!.... (Σ.Σ Δεν αποκαλείται, μελλοντικά να μας πληροφορήσει ότι ήταν Ιταλός στρατηλάτης ο οποίος ζήτησε να αποκτήσει την Ελληνική υπηκοότητα μετά από πίεση του Σκοπιανού Πρέσβη στη Ρώμη (!...).
Αναρωτιέμαι :
α. Με ποιά κριτήρια αξιολόγησης επιλέγονται , σε ηγετικά πόστα της Ε.Ε, τέτοια ζωντανά /ζωντόβολα, τα οποία περιφέρονται αδέσποτα ογκανίζοντας, λακτίζοντας, κοπρίζοντας και αδιαφορώντας παχυδερμικά για την ζημιά που προξενούν;


Ενθαρρύνοντας τους αχαρακτήριστους γείτονες  (με το να τους κουβαλάνε νερό στον άθλιο μύλο της κατάπτυστης προπαγάνδας τους)  τι άραγε νομίζουν ότι προσφέρουν ; και σε ποιούς;
β. Πως αντέδρασε (το ορθό: Γιατί δεν αντέδρασε ) η Ε.Ε και δη οι επικυρίαρχοι, τα αφεντικά;
Ούτε αυτοί δεν έχουν επίγνωση των ενεργειών και συνεπειών;                                  (Σ.Σ Δεν θα αναφερθώ φυσικά στις υποχρεώσεις τους απέναντι μας, ως εταίρων, φίλων, καθότι έχουν .... θεωρητική πλέον αξία).
Εκτός και αν, ο περί ου ο λόγος, λειτουργούσε ...ως φερέφωνο του άπληστου και ανήθικου ιερατείου των ΛΥΚΟΦΙΛΩΝ των Βρυξελλών.

ΥΓ Εμείς, (Δεν με εξαιρώ) οι πάλαι ποτέ Ευρωπαϊστές, συνεχίσαμε ως Ευρωσκεπτικιστές, ΕΥΡΩΑΠΟΡΟΥΝΤΕΣ, .... ΕΥΡΟΑΠΟΡΟΙ /ζήτουλες για να καταλήξουμε Ευρωαρνητές. Πλήρως απογοητευμένοι !
Χωρίς να παραθεωρώ τις μεγάλες δικές μας ευθύνες, δεν βλέπω πλέον κανένα μέλλον σε μια (πολλά υποσχόμενη κάποτε) ένωση ... αντικρουόμενων συμφερόντων, υποκρισίας, ανηθικότητας, αδικίας και ιδιοτέλειας!...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!