Υλικά συνταγής...
2 φλιτζ. κριθαράκι
200ml λευκό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
6 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
20 γαρίδες αποφλοιωμένες
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε για 1’ το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό.
Μόλις ρίξουμε την τελευταία δόση του ζωμού, προσθέτουμε και τις γαρίδες.
Όταν χυλώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το βασιλικό και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και του δώσει μια γυαλάδα.
Πηγή
2 φλιτζ. κριθαράκι
200ml λευκό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
6 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
20 γαρίδες αποφλοιωμένες
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε για 1’ το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό.
Μόλις ρίξουμε την τελευταία δόση του ζωμού, προσθέτουμε και τις γαρίδες.
Όταν χυλώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το βασιλικό και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και του δώσει μια γυαλάδα.
Πηγή