tromaktiko: Επιβάτης με κινητικά προβλήματα αναγκάστηκε να ανέβει στο αεροπλάνο με τα χέρια

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Επιβάτης με κινητικά προβλήματα αναγκάστηκε να ανέβει στο αεροπλάνο με τα χέρια



«Συγγνώμη» ζήτησε η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία Vanilla Air από έναν...
επιβάτη της με κινητικά προβλήματα, ο οποίος αναγκάστηκε να ανέβει με τα χέρια τη σκάλα του αεροπλάνου.

Ο Χιντέτο Κιτζίμα είχε ανέβει στο αεροπλάνο με τη βοήθεια των φίλων του, κατευθυνόμενος στο νησί Αμάμι. Ωστόσο στο ταξίδι της επιστροφής, το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας τον ενημέρωσε πως για λόγους ασφαλείας δεν μπορούσε να επιβιβαστεί, εάν δεν κατάφερνε να ανέβει μόνος του, χωρίς βοήθεια.

Το μικρό αεροδρόμιο δεν διέθετε άλλο μέσο για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο επιβάτης με αμαξίδιο- π.χ. ανελκυστήρα- κι έτσι ο Κιτζίμα ανέβηκε τη σκάλα σέρνοντας το σώμα του με τα χέρια του.

Ο Κιτζίμα λέει πως έχει ταξιδέψει σε περισσότερα από 200 αεροδρόμια σε 158 χώρες και ποτέ δεν αντιμετώπισε τέτοιες καταστάσεις. Η παράλυσή του από τη μέση και κάτω προέκυψε έπειτα από ένα ατύχημα ενώ έπαιζε ράγκμπι, το 1990.

Η Vanilla Air, εταιρεία χαμηλού κόστους, θυγατρική της All Nippon Airways, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και ανακοίνωσε νέα μέτρα βοήθειας προς τους επιβάτες με αμαξίδιο.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα μου αρνούνταν να πετάξω επειδή δεν μπορώ να περπατήσω. Αυτό συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημείωσε ο Κιτζίμα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!