tromaktiko: Δικαστής επικεφαλής της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Λονδίνο

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Δικαστής επικεφαλής της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Λονδίνο



Ο συνταξιούχος εφέτης Μάρτιν Μουρ-Μπικ θα ηγηθεί της έρευνας για την...
καταστροφική φωτιά στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, που στοίχισε τουλάχιστον 80 ανθρώπινες ζωές.

Όπως τόνισε εκπρόσωπος του γραφείου της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, ο Μουρ-Μπικ διατέλεσε δικαστής περισσότερα από 20 χρόνια και συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τη θέση του εφέτη.

Η Μέι δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή έρευνας για την πυρκαγιά την επομένη του δυστυχήματος, τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Ιουνίου. Η φωτιά ξεκίνησε από έναν ψυγειοκαταψύκτη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, και έπιασε πολλούς από τους ενοίκους στον ύπνο.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Times, μέλη του στενού επιτελείου της Μέι είχαν εκφράσει αρχικά ανησυχίες για το συγκεκριμένο πρόσωπο καθώς είχε αποφασίσει υπέρ του δημοτικού συμβουλίου της βρετανικής πρωτεύουσας στη δικαστική του διαμάχη με μια ανύπαντρη μητέρα πέντε παιδιών, η οποία είχε αρνηθεί να μετεγκατασταθεί μακριά από το σπίτι της, σε μια πόλη βόρεια του Λονδίνου. Τελικά η απόφαση αυτή είχε ανατραπεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Τον ίδιο φόβο, πως θα χρειαστεί να απομακρυνθούν από το Κένσιγκτον, όπου βρίσκεται ο πύργος Γκρένφελ, εκφράζουν και πολλές από τις οικογένειες που βγήκαν ζωντανές από τη φωτιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 80 άνθρωποι είναι νεκροί ή αγνοούνται- οπότε θεωρούνται νεκροί. Ο τελικός απολογισμός θα γίνει μόνο όταν οι αρχές ολοκληρώσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και την αναγνώριση των θυμάτων, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως το τέλος του χρόνου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!