Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
500γρ. βίδες (ένα πακέτο)
νερό ή ζωμό λαχανικών για το βράσιμο
50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
4 ντομάτες ώριμες περασμένες στο μούλτι
1 κ.γ. πελτές ντομάτας
10 μανιτάρια λευκά μικρά κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
½ φλιτζ. μάραθο ψιλοκομμένο ή άνηθο
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Μπλανσάρουμε τις ντομάτες αφού τις χαράξουμε ένα σταυρό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από το multi. Τρίβουμε το κρεμμύδι στο multi ή στον τρίφτη.
Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Όταν το κρεμμύδι πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν τα μανιτάρια προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20-25 λεπτά και την ανακατεύουμε συχνά.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον μάραθο στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση με τα υπόλοιπα υλικά.
Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τις βίδες και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν οι βίδες τη σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή