tromaktiko: 6 εργαλεία στην κουζίνα που έχουν ημερομηνία λήξης

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

6 εργαλεία στην κουζίνα που έχουν ημερομηνία λήξης



 Όλα βαίνουν καλώς στην κουζίνα σας μέχρι που το προ 15ετίας μπλέντερ σας αρχίζει να μυρίζει ...
σα να καίγονται ελαστικά στον από κάτω δρόμο από το σπίτι σας.

Υπάρχουν αντικείμενα που μπορεί να τα έχετε ενθύμια από το γάμο σας αλλά αργά ή γρήγορα θα πρέπει να τα αποχαιρετήσετε καθώς οδεύουν προς απόσυρση. Εμείς σας παρουσιάζουμε τα «ύποπτα» εργαλεία της κουζίνας που με τον καιρό χρειάζονται αντικατάσταση.

Ξύλινες κουτάλες –Αλλαγή κάθε 5 χρόνια

Όταν η αγαπημένη ξύλινη κουτάλα σας αρχίζει να κάνει ρωγμές, να αλλάζει χρώμα ή να έχει μαλακώσει σε κάποια σημεία τότε σίγουρα ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσετε. Οι ρωγμές που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί αποτελούν εστία μικροβίων με αποτέλεσμα η μελλοντική της χρήση σε μια σάλτσα μανιταριών για παράδειγμα να δημιουργήσει πρόβλημα στον οργανισμό σας.

Σπάτουλες σιλικόνης – Αλλαγή κάθε 2 χρόνια

Η αλήθεια είναι πως είναι εξαιρετικά βολικές στην κουζίνα και ιδιαίτερα στην ζαχαροπλαστική. Έχουν και αυτές φυσικά ημερομηνία λήξης που πρέπει να τηρείται αυστηρά. Η αλλαγή χρώματος, τα γδαρσίματα αλλά και το λιώσιμο κάποιον εξ αυτών στις άκρες είναι σημάδια άμεσης αντικατάστασης.

Μαχαίρια ξεφλουδίσματος – Αλλαγή κάθε 2 χρόνια

Τα μαχαίρια ξεφλουδίσματος θα πρέπει να είναι υπό επιτήρηση καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που η λαβή τους μπορεί να χαλάσει η ακόμα και να δημιουργηθούν εστίες σκουριάς ανάμεσα στη λαβή και τη λεπίδα. Σε περίπτωση που θέλετε να παρατείνετε τη ζωή τους μπορείτε να τα ακονίζεται συχνά πυκνά (1 φορά τη βδομάδα) με την ειδική πέτρα ακονίσματος.

Αντικολλητικά τηγάνια  - Αλλαγή κάθε 2-3 χρόνια

Όταν η επιφάνεια του τηγανιού σας έχει γεμίσει με γρατζουνιές και γδαρσίματα από την μάταιη προσπάθεια σας να ξεκολλήσετε την ομελέτα τότε ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για αυτήν. Μια μικρή συμβουλή για να αποφύγετε τις γρατζουνιές από τα τηγάνια σας είναι να τα αποθηκεύετε βάζοντας ενδιάμεσες στρώσεις χαρτοπετσέτας έτσι ώστε να μην έρχονται σε απευθείας επαφή.


Πλαστικές επιφάνειες κοπής – Αλλαγή κάθε 3 χρόνια

Με την πολυετή χρήση οι επιφάνειες κοπής αποκτούν ενίοτε βαθιές και άλλοτε πιο επιφανειακές χαρακιές με αποτέλεσμα την δημιουργία εστίας μικροβίων. Η βαθιές αυλακώσεις στις πλαστικές επιφάνειες κοπής μαζεύουν υπολείμματα τροφών κάτι το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων.


Μπλέντερ – Η αλλαγή εξαρτάται από τον κατασκευαστή του Ένα σημάδι για την ανταλλαγή και αντικατάσταση του μπλέντερ σας είναι η θαμπές λεπίδες του. Μπορείτε να απευθυνθείτε στον κατασκευαστή και να τις αντικαταστήσετε. Έτσι θα φτιάχνετε ανενόχλητοι τα κοκτέιλ σας!

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!