tromaktiko: Γιατί οι χάκερ χτυπούν το Game of Thrones;

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Γιατί οι χάκερ χτυπούν το Game of Thrones;



Ποιοι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο HBO και τι ζητούν...

Οι χάκερ που έχουν βάλει στο στόχαστρό το τηλεοπτικό δίκτυο HBO ξαναχτύπησαν τη Δευτέρα, δημοσιοποιώντας μια σειρά εσωτερικών εγγράφων που δείχνουν ότι το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτύου έχει, εν μέρει τουλάχιστον, παραβιαστεί. Κι ας επιμένει ο διευθύνων σύμβουλος του HBO, Ρίτσαρντ Πλέπλερ, για το αντίθετο.

Αρχεία του HBO χαρακτηρισμένα ως «απόρρητα» δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Hollywood Reporter. Παράλληλα, διέρρευσε μια σύνοψη σεναρίου για ένα επερχόμενο επεισόδιο της κορυφαίας σειράς του δικτύου, του Game of Thrones.

Οι χάκερ πλέον απαιτούν λύτρα για να παραδώσουν το υπόλοιπο υλικό, ενώ το HBO διενεργεί έρευνα για να προσδιορίσει το μέγεθος του προβλήματος.

Ποιοι είναι οι χάκερ; Δεν έχει γνωστή η ταυτότητά τους. Από τα λίγα που γνωρίζουμε, κάποιος έστειλε ένα email ισχυριζόμενος ότι ενεπλάκη στην επίθεση και ότι το HBO μπλοφάρει, καθώς «έχουμε πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμούς webmail τους».



Αυτή είναι μια έμμεση απάντηση σε μήνυμα που έστειλε ο Πλέπλερ στους εργαζομένους του καναλιού, αναφέροντας ότι «δεν πιστεύουμε ότι παραβιάστηκε συνολικά το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας».

Τι έχουν στη διάθεσή τους οι χάκερ; Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι κατέχουν 1,5 terabytes δεδομένων του HBO, δηλαδή επταπλάσιο όγκο δεδομένων από εκείνο που υπέκλεψαν οι χάκερ που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον της Sony το 2014.

Τα δεδομένα που υπέκλεψαν οι χάκερ από το HBO περιλαμβάνουν σενάρια, συνόψεις επεισοδίων, και υλικά προώθησης της σειράς Game of Thrones. Επίσης, επόμενα επεισόδια άλλων σειρών, όπως Ballers και Room 104, ανέβηκαν διαδικτυακά. Το υπόλοιπο υλικό που περιλαμβάνεται στα 1,5 terabytes δεδομένων παραμένει άγνωστο.

Οι χάκερ φαίνεται ότι αυτό που ζητούν είναι χρήμα, καθώς ανέβασαν μήνυμα βίντεο που απευθύνεται στον Πλέπλερ και στο οποίο απαιτούν από το HBO να πληρώσει λύτρα που ισοδυναμούν «με τους μισθούς μας έξι μηνών σε bitcoin». Οι ίδιοι υπονόησαν ότι το ποσό αυτό ισοδυναμεί με τουλάχιστον 6 εκατομμύρια δολάρια.

Παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι για τους οποίους στο επίκεντρο της κυβερνο-επίθεσης βρέθηκε η σειρά Game of Thrones. Το πιθανότερο είναι επειδή η σειρά αποτελεί σήμα κατατεθέν του καναλιού, και άρα σε αυτήν αντανακλάται το σύνολο του συγκεκριμένου οργανισμού. Οι χάκερ ίσως πιστεύουν ότι αναφέροντας τη σειρά ονομαστικά θα διευκολυνθούν στην πραγματοποίηση των στόχων τους.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!