tromaktiko: Οι ξένοι tour operators επεκτείνονται στην Ελλάδα κι αγοράζουν ξενοδοχεία

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Οι ξένοι tour operators επεκτείνονται στην Ελλάδα κι αγοράζουν ξενοδοχεία



Της Στεφανίας Σούκη«Με το πρώτο της ξενοδοχείο στην Ελλάδα η allsun Hotels, ο ξενοδοχειακός βραχίονας της alltours επεκτείνεται σε έναν τουριστικό...
προορισμό που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία του ομίλου alltours».

Η δήλωση ανήκει στον κ. Willi Verhuven, διευθύνοντα σύμβουλο της allsun Hotels, η οποία ως ξενοδοχειακός βραχίονας της alltours, ανακοίνωσε χθές την επέκτασή της στην ελληνική αγορά, για πρωτη φορά από το 2018, με την απόκτηση του 4άστερου ξενοδοχείου Ζorbas Village στην Κρήτη.



Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά με το νέο ξενοδοχείο, η allsun Hotels επεκτείνεται «σε έναν προορισμό ο οποίος τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει μεγάλη δυναμική», σημειώνοντας παράλληλα ότι πλέον το χαρτοφυλάκιό της αριθμεί συνολικά 33 ξενοδοχεία εκ των οποιων στην Ισπανία τα 26 στη Μαγιόρκα και έξι στα Κανάρια Νησιά.

Το ξενοδοχείο Zorbas Village 223 δωματίων στην παραλία του Ανισσαρά στη Χερσόνησο είναι από τα πλέον δημοφιλή στους Γερμανούς πελάτες του γνωστού tour operator, o οποίος έχει ανοδική πορεία για πάνω από 40 χρόνια στη γερμανική αγορά. Με 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες το 2016 συγκαταλέγεται, όπως αναφέρεται στο προφίλ του, στους πέντε μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στη Γερμανία. Κάτω από την «ομπρέλα» του ομίλου alltours ανήκουν, πέραν της allsun Hotels και εταιρείες παροχής λοιπών ταξιδιωτικών υπηρεσιών για αεροπορικά εισιτήρια κ.τ.λ. οπως οι alltours flugreisen, alltours-x und byebye, alltours Reiseportal GmbH, alltours Reisecenter GmbH κ.α..



Η κίνηση αυτή από πλευράς τoυ ομίλου alltours έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση από έναν άλλο διεθνή κολοσσό του τουριστικού κλάδου, την TUI, για το νέο ROBINSON Club επίσης στην Κρήτη.

Ο όμιλος, με έδρα τη Γερμανία και παρουσία σε περίπου 180 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε την εξαγορά της θυγατρικής εταιρεία του συνεργαζόμενου με την TUI ομίλου Καράτζη Α.Ε., «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.», ιδιόκτητριας έκτασης στη νότια ακτή της Κρήτης, στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, όπου θα κατασκευαστεί μια νέα μονάδα ROBINSON Club. Η TUI ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία ROBINSON στην Ελλάδα, τo «ROBINSON Club Kyllini Beach» στην Πελοπόννησο και το «ROBINSON Club Daidalos» στην Κω.

«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των μονάδων TUI Blue, RIU, ROBINSON και Magic Life κατά τα επόμενα χρόνια. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων μας στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωνε στις αρχές του Αυγούστου ο Sebastian Ebel, αρμόδιος για τις ξενοδοχειακές μονάδες στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου TUI, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά και προϊδεάζοντας για επόμενες κινήσεις από τον όμιλο στη χώρα μας.

Οι δύο αυτές τελευταίες κινήσεις του Αυγούστου επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τις εκτιμήσεις για ενδιαφέρον από πλευράς των μεγάλων ξένων ονομάτων για τη χώρα μας, το οποίο βαίνει αυξανόμενο, με διεργασίες για νέες συμφωνίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο νέες εξαγορές κυρίως σε δημοφιλείς, μεγάλους προορισμούς ανά την Ελλάδα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!