tromaktiko: Πιο κοντά από ποτέ για τη μετακόμιση σε άλλους πλανήτες [video]

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Πιο κοντά από ποτέ για τη μετακόμιση σε άλλους πλανήτες [video]



Μια ανακάλυψη των αστρονόμων πρόκειται να αλλάξει όσα ξέρουμε γύρω από το διάστημα. Μια ομάδα που δούλευε στο συγκεκριμένο...
πρότζεκτ πολλά χρόνια, παρατήρησαν ότι, γύρω από το άστρο Ταυ Κήτους (Tau Ceti), σε απόσταση μόλις 12 ετών φωτός από τη Γη, περιφέρονται τέσσερις βραχώδεις εξωπλανήτες, με μέγεθος λίγο έως αρκετά μεγαλύτερο από αυτό του πλανήτη μας.

Από αυτούς, οι δύο φαίνεται ότι βρίσκονται στη «φιλόξενη» ζώνη πέριξ του άστρου τους και, συνεπώς, μπορεί να διαθέτουν συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Φάμπο Φενγκ του βρετανικού Πανεπιστημίου του Χέρτφορντσάιρ,αναφέρουνν ότι καθένας από τους δύο εξωπλανήτες είναι μια υπερ-Γη, δηλαδή έχει μάζα μεγαλύτερη της Γης, και βρίσκεται οριακά εντός της φιλόξενης ζώνης του μητρικού άστρου του.

Οι άλλοι δύο μικρότεροι εξωπλανήτες βρίσκονται εκτός αυτής της ζώνης, φαίνεται να κινούνται πολύ κοντύτερα στο Ταυ Κήτους και, άρα, λογικά θα είναι πιο καυτοί και άνυδροι. Αν και δεν είναι κατάλληλοι για ζωή, είναι ανάμεσα στους μικρότερους εξωπλανήτες στο μέγεθος της Γης που έχουν ανιχνευθεί γύρω από ένα κοντινό άστρο σαν τον Ήλιο, έχοντας μάζες όχι μεγαλύτερες από 1,7 φορές σε σχέση με τον πλανήτη μας.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται πολύ κοντά στην άντληση κονδυλίων που θα τους επιτρέψει την συνέχιση των ερευνών, ενώ η ομάδα δηλώνει πεπεισμένη οτι οι επόμενες γενιές θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν σε άλλους πλανήτες.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!