tromaktiko: Trader πετρελαίου -γνωστός ως "Θεός"- έβαλε λουκέτο στο fund του

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Trader πετρελαίου -γνωστός ως "Θεός"- έβαλε λουκέτο στο fund του



Ο Andy Hall, δημοφιλής trader πετρελαίου που κάποτε ήταν γνωστός στο χώρο ως "Θεός”, αναγκάζεται τώρα να βάλει λουκέτο στο...
μεγαλύτερο hedge fund του λόγω της τεράστιας ζημιάς που υπέστη το πρώτο εξάμηνο του 2017, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου έχει "επιδεινωθεί αισθητά” και οι τιμές του αργού αναμένεται να παραμείνουν κολλημένες στα επίπεδα των 50 δολαρίων το βαρέλι ή και ακόμα πιο κάτω για μεγάλο διάστημα, φέρεται να δήλωσε σε επιστολή του προς τους επενδυτές του Astenbeck Master Commodities Fund II , ο Hall.

Σημειώνεται πως  η ναυαρχίδα του Hall, Astenbeck Master Commodities Fund II υπέστη ζημία 30% το πρώτο εξάμηνο του έτους. Εκπρόσωπος της εταιρείας με τον οποίο ήρθε σε επαφή το Bloomberg, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Hall απέκτησε μεγάλη φήμη κατά την διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης όταν η Citigroup αποκάλυψε πως έβγαλε σε ένα χρόνο 100 εκατ. δολάρια από το trading πετρελαίου για την αμερικανική τράπεζα. Η καριέρα του βέβαια έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του 1970 και περιλαμβάνει το πέρασμά του ως στέλεχος στην BP, καθώς και τον θρυλικό οίκο Phibro Energy Inc., όπου ήταν διευθύνων σύμβουλος.

"Έχω σοκαριστεί”, δήλωσε ο Danilo Onorino, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Dogma Capital, ενώ πρόσθεσε "Είναι το τέλος μιας εποχής. Είναι ένας από τους κορυφαίους trader πετρελαίου στον κόσμο”.

Το πετρέλαιο, παρά την ανάκαμψη των τελευταίων ημερών πάνω από τα 49 δολάρια, εξακολουθεί να μετρά απώλειες 13% μέχρι στιγμής φέτος.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!