το διάλειμμα. Μια από τις εκδοχές του που έχουμε αγαπήσει ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα είναι αυτή με την καρύδα.
Η καρύδα έχει μηδενική χοληστερίνη και ελάχιστο νάτριο. Το κακό είναι ότι περιέχει αρκετά λιπαρά και όλα κορεσμένα. Είναι από τα ελάχιστα φυτικά προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά. Από την άλλη μεριά, περιέχει πολλές φυτικές ίνες, άρα είναι χορταστική, σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β καθώς και ανόργανα άλατα: σημαντικές ποσότητες μαγγανίου και καλίου και μικρές ποσότητες σιδήρου, ψευδαργύρου, ασβεστίου.
Για τα muffins
60 ml σπορέλαιο
50 ml ελαιόλαδο
130 ml χυμό πορτοκάλι
100 ml ανθρακούχο νερό
190 γρ. ζάχαρη
60 γρ. ινδοκάρυδο
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
20 γρ. φυστίκια, χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και τα αναμειγνύουμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Όλη η διαδικασία στο μίξερ δε θα κρατήσει πάνω από 5-6 λεπτά. Ετοιμάζουμε τις φόρμες μας, βάζοντας σε κάθε φόρμα ένα χαρτάκι και ρίχνουμε εντός 2-3 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα.Προκειμένου τα muffins να μας βγουν ομοιόμορφα και ευπαρουσίαστα προσέχουμε να μην τις υπερχειλίζουμε.Κατόπιν, τοποθετούμε τις φόρμες πάνω σ’ένα ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.Μόλις βγουν από το φούρνο, τις ξεφορμάρουμε χωρίς να βγάλουμε τα χαρτάκια και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη καρύδα.
Πηγή