tromaktiko: Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Πασχαλίδης/Κωνσταντινίδης στα Tornado

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Πασχαλίδης/Κωνσταντινίδης στα Tornado



Παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κλάση Tornado αναδείχθηκαν οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Πέτρος Κωνσταντινίδης, στη διοργάνωση που...
ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί, το ελληνικό δίδυμο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Πασχαλίδη να πανηγυρίζει γι΄ άλλη μια φορά την πρωτιά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στη μοναδική κούρσα που έγινε την τελευταία ημέρα των αγώνων λόγω κακών συνθηκών ανέμου, οι δύο ιστιοπλόοι κατάκτησαν την 1η θέση συμπληρώνοντας 7 πρωτιές σε 9 συνολικά κούρσες που έγιναν στη διοργάνωση και με μόλις 9 βαθμούς ποινής πήραν το χρυσό μετάλλιο.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών ανέβηκε άλλο ένα ελληνικό πλήρωμα, ο Αλέξης Ταγαρόπουλος με το Νίκο Μαύρο. Είναι η δεύτερη κατά σειρά μεγάλη επιτυχία τους μέσα σε διάστημα ενός μήνα καθώς πριν λίγο καιρό στην Ιταλία στέφθηκαν και πρωταθλητές Ευρώπης. Στην τελευταία ιστιοδρομία τερμάτισαν δεύτεροι με συνολικά 17 βαθμούς ποινής.

Στην 3η θέση στο βάθρο βρέθηκε το γερμανικό πλήρωμα, που αποτελούσαν οι Μπομπ Μπάϊερ και Μαρκ Μπάϊερ.

Ο Κώστας Τριγκώνης με τον Σταύρο Ταβουλάρη έδωσαν μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη για να πάρουν μια θέση στο βάθρο αλλά τελικά έμειναν στην 4η θέση στη γενική κατάταξη με 33 βαθμούς, ενώ 4οι ήταν και στην τελευταία ιστιοδρομία.

Στην κατηγορία mix tο πλήρωμα από την Τσεχία με τους Ζντένεκ Πάβλις και Μικαέλα Παβλίσοβα, κατέκτησε το τρόπαιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος (7οι στη γενική κατάταξη με 71 βαθμούς).
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!